CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Honda Civic Type R. Με αισθητικές αλλαγές και όχι μόνο!

Με το standard Civic να έχει περάσει την διαδικασία του facelift, όσο και αν αυτό δεν ήταν απολύτως απαραίτητο τουλάχιστον στο επίπεδο της αισθητικής, η Honda δεν θα μπορούσε να μην κάνει το ίδιο και στην κορυφαία, σπορ, Type R έκδοση. Έτσι, στο Tokyo Auto Salon αποφάσισε να αποκαλύψει το ανανεωμένο hot-hatch με επεμβάσεις τόσο στην εμφάνιση όσο και στα μηχανικά. Αν περιμένεις όμως περισσότερη δύναμη, θα πρέπει να σε απογοητεύσω καθώς οι μηχανικοί έκριναν πως τα 320 άλογα και 400 Nm ροπής που παράγει ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας είναι αρκετά και εστίασαν στο στήσιμο.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί, οφείλουμε να αναφέρουμε πως οι αλλαγές που έγιναν στο design του Civic Type R, αντικατοπτρίζουν λογικά αυτές που είδαμε στην απλή έκδοση,  η κυριότερη εκ των οποίων είναι η μεγαλύτερη εμπρός γρίλια μεγάλωσε που επιτρέπει καλύτερη ψύξη στον κινητήρα. Επιπλέον, το ανανεωμένο Type R είναι διαθέσιμο στο εντυπωσιακό και αποκλειστικό γι’ αυτό, “Boost Blue” χρώμα ενώ στο εσωτερικό, παρατηρούμε το τιμόνι που πλέον επενδύεται με Alcantara, τον νέο επιλογέα ταχυτήτων που έχει ακόμα μικρότερες διαδρομές και το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης “Honda Sensing” που ανήκει πλέον στον βασικό εξοπλισμό και προσθέτει συστήματα όπως αναγνώριση σημάτων, adaptive cruise control και έλεγχο διατήρησης λωρίδας μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τα μηχανικά, οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας άλλαξαν τα αμορτισέρ ώστε να βελτιώσουν την άνεση όταν οι ρυθμοί είναι χαμηλοί, τοποθέτησαν πιο σκληρές βάσεις στον πίσω άξονα βελτιώνοντας την πρόσφυση και προχώρησαν σε μετατροπές στον εμπρός άξονα για να μειώσουν την τριβή και να βελτιώσουν την αίσθηση του συστήματος διεύθυνσης. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα πέδησης που επωφελείται από νέους, διαιρούμενους δίσκους και νέα τακάκια που έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι πιο ανθεκτικά και να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις σε υψηλές ταχύτητες. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι με την έλευση του Civic Type R facelift έρχεται και η νέα λειτουργία “Active Sound Control” που προσαρμόζει την ένταση του ήχου του κινητήρα στο εσωτερικό ανάλογα με το επιλεγμένο mode οδήγησης (Comfort, Sport ή R ) και την επιθυμία του οδηγού.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

SEAT & CUPRA. Με πολλές και διαφορετικές προτάσεις στη Γενεύη

cars

Νέα Skoda Octavia. Διαθέσιμη και με φυσικό αέριο από το τέλος του έτους

cars

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – Aνατρεπτικό

cars

Από την Ολλανδία μία σύγχρονη ωδή στην Ferrari Daytona Shooting Brake.

cars

Η Mercedes S-Class αποκαλύπτει μία ριζικά διαφορετική καμπίνα!

cars

Porsche 911 S/T – Η καλύτερη εκδοχή ενός εκ των πιο εμβληματικών supercars

cars

Η BMW 3 Series facelift διέρρευσε στο διαδίκτυο;

cars

Hyundai: Στις αρχές του 2021 το ηλεκτρικό Ioniq 5.

cars

Μπλόκο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα έβαλε το Ισραήλ

cars