CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Honda Jazz. Με αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα

Παράδειγμα δέσμευσης της Honda στην ασφάλεια των επιβατών, το νέο Jazz είναι το πρώτο από τα μοντέλα της μάρκας στην Ευρώπη, και το πρώτο στην κατηγορία του, που προσφέρει στάνταρ τη νέα τεχνολογία εμπρόσθιου-μεσαίου αερόσακου. Το καινοτόμο στοιχείο παθητικής ασφάλειας αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου πακέτου συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού του νέου Jazz, που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στο χώρο της Ευρωπαϊκής αγοράς. Ο νέος εμπρόσθιος-μεσαίος αερόσακος είναι τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Ο νέος αερόσακος, από τους 10 που διαθέτει συνολικά το νέο Jazz, βοηθά στην αποφυγή της άμεσης επαφής μεταξύ οδηγού και συνοδηγού και στον περιορισμό της σφοδρότητας μιας πλευρικής σύγκρουσης. Η ακριβής τοποθέτηση του αερόσακου επιτυγχάνεται με τρεις  ιμάντες, ώστε να παράγει μέγιστη προστασία κατά την ενεργοποίησή του, αγκαλιάζοντας τον οδηγό. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα μηχανικών της Honda διαμόρφωσε τη μονάδα του αερόσακου ώστε να χωρά στο πάνω μαξιλάρι του νέου καθίσματος του οδηγού.

Ο νέος αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα συνεργάζεται με δύο ακόμα χαρακτηριστικά σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης: Τους προεντατήρες ζωνών ασφαλείας για οδηγό και συνοδηγό που τους συγκρατούν στη θέση τους τους και το ψηλότερα τοποθετημένο κεντρικό υποβραχιόνιο. Συνολικά, με τη νέα μέθοδο, ο τραυματισμός του κεφαλιού μπορεί να μειωθεί κατά 85% για τον επιβάτη που βρίσκεται στην πλευρά της σύγκρουσης και κατά 98% για εκείνον που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά (αποτελέσματα εσωτερικών δοκιμών της Honda). Περαιτέρω βελτιώσεις του νέου Jazz περιλαμβάνουν το Σύστημα Αερόσακου i-side στα πίσω καθίσματα. Αυτός ο αερόσακος που είναι τοποθετημένος στην επένδυση  των πίσω θυρών, ενεργοποιείται για την προστασία των πίσω επιβατών από προσκρούσεις στην πόρτα και την κολόνα C σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, ο αερόσακος δεν υπονομεύει τη μοναδική λειτουργία των magic seats του Jazz.

Εκτός από το νέο αερόσακο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, ένα σύστημα αερόσακου SRS μπροστά από τα γόνατα του οδηγού μειώνει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης στα κάτω άκρα και συμβάλλει στη βελτίωση της προστασίας των επιβατών (κεφάλι και θώρακας), περιορίζοντας την προς τα εμπρός κίνηση ολόκληρου του σώματος. Το νέο Jazz υιοθετεί την τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering™ (ACE™) – πατέντα της Honda, που αποτελεί τη βάση για άριστη παθητική ασφάλεια, αυξάνοντας την προστασία των επιβατών στις συγκρούσεις.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Skoda. Ξεκινάει και πάλι τη παραγωγή μπαταριών υψηλής τάσης

cars

Jeep Wrangler Rubicon 392. Όχι απλά ένα Wrangler με V8!

cars

Νέο Renault Clio. Βρίθει τεχνολογιών

cars

Skoda Kodiaq 2.0 TDI 150 PS DSG 4×4 – Έχει τα πάντα

cars

Κοινωνία και οικονομία αυτοκινήτου

cars

Το πρώτο SUV της Mercedes-Maybach ετοιμάζεται για τον Νοέμβριο!

cars

Νέο Hyundai Tucson. Ανέβηκε επίπεδα σε όλους τους τομείς

cars

Η Rolls-Royce προσφέρει μία ειδική Phantom για καλό σκοπό!

cars

Ford Puma 1.0 Ecoboost mHEV 155 PS. Πρακτικό και απολαυστικά οδηγοκεντρικό

cars