CARSNEWS
MARKET

Νέο Jeep Avenger turbo βενζίνης 1.2 GSE T3 (+τιμή)

To Jeep Avenger αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αμερικανικής μάρκας, το οποίο πριν από λίγες μέρες έκανε επίσημη πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το ηλεκτρικό μοτέρ του αποδίδει 156 ίππους και 256 Nm ροπής, ενώ αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh. Η αυτονομία του σε μεικτές συνθήκες φτάνει τα 392 χιλιόμετρα με κατανάλωση 15,8 kWh/100 χλμ., όμως στην πόλη αγγίζει τα 567 χιλιόμετρα.

Ωστόσο υπάρχει και η έκδοση με κινητήρα αμιγώς βενζίνης. Πρόκειται για την 1.2 GSE T3 (προφανώς πρόκειται για τον 1.2 PureTech), με ισχύ 100 ίππων. Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων για την κίνηση των εμπρός τροχών, επιτυγχάνοντας μεικτή κατανάλωση 5,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. Επιδόσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, όμως το «ομόσταυλο» αλλά μεγαλύτερο Peugeot 2008 με αυτό το μοτέρ επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ.

Στην Ιταλία όπου μπορεί κανείς να το διαμορφώσει και να το παραγγείλει, διατίθεται αρχικά στην ειδική έκδοση 1ST Edition, στην τιμή των 26.900 ευρώ (από 39.500 ευρώ το ηλεκτρικό). Στην Ισπανία το βενζίνης εκκινεί από τις 25.900 ευρώ και το EV έχει την ίδια τιμή. Στον εξοπλισμό του ανήκουν τα εξής: Σύστημα ελέγχου των τυφλών γωνιών, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 10,25 ιντσών, TFT πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25 ιντσών, Full LED εμπρός φώτα, πίσω φανάρια LED, αυτόματη λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων, ατμοσφαιρικός φωτισμός, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος 360 μοιρών, ασύρματη φόρτιση κινητού, διζωνικός κλιματισμός, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.λπ.

Εξωτερικά, οι μόνες διαφορές που εντοπίζονται σε σχέση με το ηλεκτρικό, αφορούν την απουσία του γράμματος «e» στην ελαφρώς διαφορετική μάσκα και στην πόρτα του χώρου αποσκευών και φυσικά, στην προσθήκη εξάτμισης. Αντίστοιχα παρόμοιο είναι και το εσωτερικό, μόνο που στην κεντρική κονσόλα φιλοξενείται ο επιλογέας των ταχυτήτων.

Το νέο Jeep Avenger αναμένεται το προσεχές διάστημα να είναι διαθέσιμο για παραγγελίες και στην Ελληνική αγορά, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στους δρόμους της Ευρώπης στα τέλη του πρώτου τριμήνου του 2023. Παράλληλα με την έκδοση 4×2, το αμιγώς ηλεκτρικό Avenger θα προσφέρεται στο μέλλον και με έκδοση 4×4.

Related Articles

«Next Top Model» η Mercedes S-Class Haute Voiture

cars

Ρεκόρ ταχύτητας 412 χλμ./ώρα δίχως «άχνα» (+video)

cars

Πώς ρυθμίζουμε σωστά τους καθρέφτες στο αυτοκίνητο

cars

Alfa Romeo Concepts, έργα τέχνης σε τέσσερις τροχούς

cars

Οδηγούμε το Hyundai i20 1.0 T-GDi 100 PS DCT

cars

Πώς πρέπει να γεμίζουμε το ντεπόζιτο

cars

Άμεση πρόσβαση σε πρωτοποριακές καινοτομίες από το BMW Startup Garage

cars

Αγχολυτική η Mercedes C-Class στον τάρανδο (+video)

cars

Τα νέα φώτα της Porsche φωτίζουν στα 600 μέτρα!

cars