CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο Jeep Compass: Made in Europe και με περισσότερη τεχνολογία

Νέοι κινητήρες, περισσότερη τεχνολογία και πιο ευρωπαϊκή φιλοσοφία είναι τα σημεία κλειδιά του ανανεωμένου Jeep Compass. Σε συνεργασία με τη Fiat, η αμερικάνικη εταιρία ξεκινά πλέον την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Αυτό, μεταξύ άλλων, θα εξασφαλίσει και πολύ μικρότερους χρόνους παράδοσης στις αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Αρχής γενομένης από τα μηχανικά σύνολα, το νέο Compass εξοπλίζεται πλέον με το νέο, τετρακύλινδρο σύνολο των 1,3 λίτρων του ομίλου. Αυτό εφοδιάζει και το μικρότερο Renegade, ενώ προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις, 130 και 150 ίππων, με 270 Nm ροπής ( 40 Nm σε σχέση με το παρελθόν). Πέρα από τη μικρότερη κατανάλωση, έως και 30%, εξασφαλίζει και μειωμένες εκπομπές ρύπων (έως 27%) σε σχέση με τον απερχόμενο κινητήρα, χωρίς να θυσιάζει κάτι από την απόδοση και τις επιδόσεις που προσφέρει.

Στην έκδοση των 130 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ σε αυτή των 150 ίππων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εναλλακτικά να το αποκτήσουν και με το εξάρι, διπλού συμπλέκτη της εταιρίας. Αυτό μάλιστα δεν προσφέρεται μόνο στις τετρακίνητες εκδόσεις αλλά πλέον και στις προσθιοκίνητες. Εναλλακτικά, για όσους προτιμούν θα παρέχεται και ως πετρελαιοκίνητο, με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του 1.6 MultiJet II των 120 ίππων.

Από άποψης ασφάλειας, το νέο Compass θα διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα, όπως τα Forward Collision Warning και LaneSense Departure Warning, Electronic Roll Mitigation, Blind Spot Monitoring, Rear Cross Path Detection, Adaptive Cruise Control και ParkView. Ο οδηγός στην έκδοση των 150 ίππων θα μπορεί να επιλέξει επίσης ένα νέο οδηγικό mode «Sport». Παράλληλα, η οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου αναμένεται βελτιωμένη, χάρη στον επανασχεδιασμό του συστήματος διεύθυνσης και τις αλλαγές στο setup της ανάρτησης.Αναφορικά με το τεχνολογικό του υπόβαθρο, το νέο Compass θα φέρει μεταξύ άλλων ένα νέο πακέτο Uconnect Services, με περισσότερες on-board και off-board δυνατότητες διασύνδεσης. Η βασική οθόνη του infotainment είναι διαγωνίου 7 ιντσών, σε ανώτερες όμως εκδόσεις εξοπλισμού αυτή θα ανέρχεται στις 8,4 ίντσες. Όσο για τις λειτουργίες, θα υπάρχει ένα βασικό πακέτο και από εκεί και πέρα θα προσφέρονται και άλλα (όπως τα My Wi-Fi, My Theft Assistance και My Fleet Manager) με επιπλέον κόστος ή σε ανώτερα επίπεδα εξοπλισμού.

Λίγο αργότερα, το δεύτερο μισό του 2020, η Jeep θα εμπλουτίσει τη γκάμα του Compass και με τις εκδόσεις 4xe, οι οποίες θα είναι plug-in υβριδικές. Αυτές θα βασίζονται στον ίδιο κινητήρα 1,3 λίτρων και θα προσθέτουν στην εξίσωση έναν ακόμα ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ανεβάζοντας την απόδοση στους 190 και 240 ίππους αντίστοιχα. Αμφότερες οι εκδόσεις 4xe θα προσφέρονται μόνο σε τετρακίνητη διαμόρφωση. Όσο για τον οδηγό τους, μέσω της εφαρμογής Uconnect στο κινητό του, θα μπορεί απομακρυσμένα να έχει πρόσβαση στο υπόλοιπο της μπαταρίας, στην εύρεση κοντινών σταθμών φόρτισης και σε άλλα δεδομένα.

Όλα τα παραπάνω, μαζί με τις απαραίτητες εξωτερικές αλλαγές, έξι νέα σχέδια τροχών, πέντε νέους χρωματισμούς και πέντε εσωτερικά επίπεδα εξοπλισμού, καθιστούν το νέο Compass ως ένα μοντέλο ακόμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ. Η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών, συνοδευόμενη από μερικά χρηματοδοτικά προγράμματα της FCA Bank ειδικά σχεδιασμένα για αυτό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε πόσο πωλείται μία σούπερ σπάνια και πανέμορφη Citroen DS21 κουπέ

cars

Αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης: Προσωρινή άδεια μετά την εξέταση

cars

Με τον Stirling Moss στο Mille Miglia (Video)

cars

-39% οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το Μάρτιο

cars

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία στη δίνη του κορωνοϊού

cars

Volkswagen ID.3: Οι 10 λόγοι για να σκεφτείς σοβαρά το ηλεκτρικό

cars

Πώς θα ήταν μια ηλεκτρική Ferrari F40; (Video)

cars

Επίσημο: Δεν θα υπάρξει πασχαλινή έξοδος φέτος!

cars

Φοιτητής κερδίζει βραβείο καινοτομίας για κράνος που κάνει αυτόματα κλήση σε περίπτωση ατυχήματος

cars