CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Lada Niva για πρώτη φορά από το 1977!

Κάποια μοντέλα ανανεώνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα (ή εντελώς άτακτα σε μερικές περιπτώσεις) διατηρώντας τον χαρακτήρα και την φιλοσοφία του αυθεντικού. Η Mercedes-Benz G-Class είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα, το κλασικό Jeep ένα άλλο ενώ αν θέλεις ένα πρότυπο εξέλιξης ενός κλασικού design, δεν χρειάζεται να ψάξεις περισσότερο από την Porsche 911. Η Lada από την άλλη, σκέφτηκε “γιατί να εξελίξω το αυθεντικό;” Και πουλούσε το κλασικό Niva, με μικρές αναβαθμίσεις και ανανεώσεις, από το 1977!

Σκέψου το λίγο! Έπρεπε να περάσουν 34 χρόνια για να δούμε τον πρώτο ριζικό ανασχεδιασμό του κλασικού σοβιετικού off-roader αλλά μπορούμε να πούμε τώρα ότι το ζήσαμε και αυτό! Η Lada είχε υποσχεθεί ένα πρωτότυπο του νέου Niva στην έκθεση της Μόσχας το 2018 και τώρα, υπόσχεται πως η έκδοση παραγωγής του θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της το 2024 – έξι ολόκληρα χρόνια μετά, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την εταιρεία και μεγαλώνοντας την παρουσία της εκτός της ρωσικής, εγχώριας αγοράς.

Για να πετύχει τους στόχους της, η Lada θα μοιραστεί για το νέο Niva την ίδια αρχιτεκτονική με την Dacia, γεγονός που θα βοηθήσει και τις δύο εταιρίες να δημιουργήσουν επωφελείς συνέργειες. Ανάλογα ωφελημένοι θα είναι και οι πελάτες της ρωσικής εταιρίας που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όχι μόνο ένα συνολικά καλύτερο, σύγχρονο αυτοκίνητο αλλά ενδεχομένως και κάποιες τεχνολογίες που μέχρι πρότινος θα ήταν αδιανόητες για την Lada. Το μόνο που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεση μας είναι ένα σκοτεινό σκίτσο αλλά αυτό είναι αρκετό για να φανεί πέραν κάθε αμφιβολίας ότι οι σχεδιαστές έχουν μείνει πιστοί στο αρχικό σχέδιο, με ένα design που αποπνέει δυναμισμό αλλά και εκσυγχρονισμό. Περιμένουμε με ανυπομονησία τα νεότερα.

The post Νέο Lada Niva για πρώτη φορά από το 1977! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στην τελική ευθεία για τη νέα BMW 2 Series Coupe!

cars

Το 15ο Grand Prix στη Σιγκαπούρη την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+

cars

Volvo.  Με νέο σύστημα infotainment περισσότερα μοντέλα της

cars

Ριζοσπαστική επανεξέταση

cars

Honda CR-V Hybrid AWD. Προσφέρει άνεση, διαθέτει τεχνολογία

cars

Βόρεια Μακεδονία: Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο σε γνωστό δήμαρχο και στην πρώην επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας

cars

Η Hyundai δοκιμάζει το Kona N στην πίστα.

cars

Το Hyundai Alcazar είναι ένα νέο 7-θέσιο SUV.

cars

Έρχεται το νέο Mini Countryman

cars