CARSNEWS
NEW MODELS

Νέο Mazda RX-9: Ο “διάδοχος” του RX-8 έχει σχεδίαση που καθηλώνει!

Έχοντας παρουσιάσει δύο πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα, το RX-Vision και το Vision Coupe, φαίνεται ότι η Mazda όσο και να το αρνείται δεν έχει βγάλει από το μυαλό της να φτιάξει ένα supercar, διάδοχο του RX-8.

Η νέα ιδέα που αρχίζει να κυκλοφορεί είναι ότι ίσως δεν θα ήταν απαραίτητη η ύπαρξη κινητήρα Wankel αν αυτό ήταν απαγορευτικό για θέματα ρύπων, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό μοτέρ, έστω αν και αυτό άλλαζε τον χαρακτήρα της κατασκευής.

Το φημολογούμενο RX-9 έχει αποτελέσει διακαή πόθο όλων των φίλων της εταιρίας, και ακόμα περισσότερο αγαπημένο θέμα των σχεδιαστών ανά τον κόσμο, που δεν παύουν να δίνουν την δική τους εκδοχή για το πως θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο μοντέλο.

Η νέα απόπειρα που βλέπουμε στην φωτογραφία συνεχίζει την ιστορία όχι από το RX-8 αλλά από το RX-7 και είναι φτιαγμένη από έναν σχεδιαστή ονόματι Jon Leu, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ενός FD RX-7. 

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο του Leu είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μάλλον θα αρέσει στους φανατικούς φίλους της εταιρίας, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα supersport μοντέλο της Mazda το οποίο θα ξαναφέρει την αίγλη του Wankel και της διαφορετικότητας της εταιρίας ξανά στο προσκήνιο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε την ισχυρότερη Ferrari όλων των εποχών. Την plug-in υβριδική SF-90

cars

VW Tiguan 2020: Πολύ σκληρό για να πεθάνει

cars

Ferrari 488 Pista vs F40: Η κόντρα που θα συζητηθεί (Video)

cars

Νέο σημείο πώλησης Mazda στη Λαμία

cars

To επόμενο Toyota Hilux με μάσκα από RAV4

cars

19 λόγοι για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να αποκτήσετε ένα Lada! (video)

cars

Πιθανά ηλεκτρικό και έως τα τέλη του 2021 το νέο Road Rover

cars

Το νέο τεύχος του Car and Driver κυκλοφορεί εκτάκτως 28/2 με τα Παραπολιτικά

cars

Δείτε μερικά από τα αυτοκίνητα του Freddie Mercury

cars