CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Nissan Frontier. Μετά από πολύ καιρό, για τις Η.Π.Α. με αγάπη.

Το Nissan Frontier είναι κατά κάποιον τρόπο, το αμερικανικό Navara. Η ιαπωνική εταιρία λάνσαρε το Frontier στην αμερικανική αγορά το 1997 και από τότε, κυκλοφορούσε χωρίς μεγάλες αλλαγές βασιζόμενο στο παγκόσμιο μοντέλο. Με τη νέα γενιά του όμως, το Frontier ανανεώνεται ριζικά, απομακρύνεται σχεδιαστικά από το Navara και χαράζει την δική του πορεία προσφέροντας επιτέλους περισσότερη τεχνολογία και ένα μοντέρνο, ελκυστικό παρουσιαστικό (τόσο αναφορικά με το αμάξωμα όσο και στην καμπίνα) ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα κομμάτι της… πίτας.

Καταρχάς, να σημειώσουμε ότι το design του νέου Frontier είναι σαφώς πιο επιθετικό και σίγουρα πιο σύγχρονο από αυτό του απερχόμενου μοντέλου. Η Nissan το παρουσίασε στην Pro-4X έκδοση με την εντυπωσιακή μάσκα, κάποιες off-road και “mucho” λεπτομέρειες και τις όμορφες ζάντες ελαφρού κράματος με all-terrain ελαστικά και το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει να δικαιώνει τους σχεδιαστές της εταιρίας.  Όμως το Frontier λανσάρεται ως ένα πολυεργαλείο και η Nissan το εξοπλίζει ως τέτοιο με στοιχεία που εστιάζουν τόσο στην άνεση και την ευχρηστία όσο και στις δυνατότητες του ως pickup.  Νέο είναι και το εσωτερικό, όπου την παράσταση κλέβει η οθόνη που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και έχει μέγεθος 8,0 ή 9,0 ιντσών ανάλογα με την έκδοση ενώ τα “Zero-Gravity” καθίσματα είναι standard και εξασφαλίζουν ένα αυξημένο επίπεδο άνεσης στα μεγάλα ταξίδια.

Το νέο μοντέλο βασίζεται σε μία αναβαθμισμένη εκδοχή του πλαισίου της προηγούμενης γενιάς και κινείται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V6 βενζινοκινητήρα 310 ίππων και 380 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με ένα 9-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο που στέλνει την δύναμη είτε αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, είτε και στους 4 με το σύστημα τετρακίνησης. Το ωφέλιμο φορτίο αγγίζει τα 720 κιλά και το Frontier θα είναι διαθέσιμο είτε ως king cab, είτε ως crew cab, με τις επιλογές για το μήκος της καρότσας να είναι 1,5 μέτρα και 1,8 μέτρα. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε το σημαντικό άλμα που γίνεται στον τομέα της τεχνολογίας, όπου το νέο Frontier έρχεται με πληθώρα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης και προαιρετικά, την “Safety Shield 360” σουίτα της Nissan αλλά όχι την “Pro-Pilot Assist” τεχνολογία που μάλλον κρίθηκε πως δεν είναι απαραίτητη σε ένα όχημα αυτής της κατηγορίας.

The post Νέο Nissan Frontier. Μετά από πολύ καιρό, για τις Η.Π.Α. με αγάπη. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πώς θα σου φαινόταν ένα κλασικό Defender με την “ψυχή” ενός Tesla;

cars

Σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς υποβλήθηκε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ

cars

DS 7 Crossback E-Tense 4×4 Plug-In Hybrid. Ήρθε

cars

Νissan X-Trail. Ώρα για αλλαγή

cars

Πρόδρομος Καθηνιώτης: Εγώ το τραγούδι δεν το άφησα ποτέ, ήθελα απλώς το φυτίλι για να ξαναπάρω φωτιά

cars

Μεταβίβαση ΙΧ μόνο με την καταβολή ολόκληρου του ποσού των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας

cars

Peugeot: Ιδιαίτερα αυξημένη η ζήτηση για το ηλεκτρικό e-208!

cars

Μercedes GLC Coupe 300d 4Matic. Mε έντονα σπορ διάθεση

cars

Το νέο Honda Civic κάνει ντεμπούτο στις Η.Π.Α.

cars