CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Nissan Juke. Ωρίμασε αλλά διατήρησε την πρωτοτυπία

Όταν πρίν από περίπου δέκα χρόνια η Nissan παρουσίασε το Juke, τα σχόλια που είχε δεχθεί το Ιαπωνικό μοντέλο, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα. Αυτό διότι η ρηξικέλευθη σχεδίασή του, σε έκανε ή να το λατρέψεις η να μισήσεις με τη πρώτη ματιά, καθώς ενδιάμεση κατάσταση δεν υπήρχε. Εκ του αποτελέσματος βέβαια και με μία κληρονομία ενάμιση εκατομμυρίου πωλήσεων, προφανώς οι σχεδιαστές της Nissan αποδείχτηκαν οι σωστοί, αναλαμβάνοντας τότε ένα πραγματικά μεγάλο ρίσκο. Τώρα ήρθε η στιγμή η Ιαπωνική εταιρία να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, όπου αφενός διατήρησε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρωτότυπο της σχεδίασης, ωρίμασε ωστόσο και βελτίωσε τα σημεία εκείνα που έχριζαν αναβάθμισης, όπως για παράδειγμα οι χώροι.

Το ολοκαίνουργιο Juke λοιπόν έχει μεγαλώσει, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί την αίσθηση της οδηγικής διασκέδασης, με μια σύγχρονη εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση. Συνδυάζει το στυλ ενός coupe με το αμάξωμα ενός crossover. Αυτό προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό, καθιστώντας το μοντέλο ιδανικό τόσο για το αστικό περιβάλλον, όσο και έξω από αυτό. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα  ολοκαίνουργιο μοντέλο, το τελευταίο Juke διατηρεί τα εμβληματικά  χαρακτηριστικά σχεδίασης, συμπεριλαμβανομένων των οβάλ προβολέων, διασφαλίζοντας  έτσι τη στιγμιαία αναγνώρισή του.  Στο πλαίσιο της ριζικής αναβάθμισης, οι νέοι προβολείς φέρουν τώρα μια υπογραφή LED σε σχήμα Y, που συμπληρώνει αρμονικά τη μάσκα V-Motion της Nissan

Οι ζάντες 19 ιντσών, στη πλούσια εξοπλιστική έκδοση, δίνουν μια επιβλητική και αθλητική στάση στο νέο JUKE, ενώ η ο σχεδιασμός της “αιωρούμενης”  οροφής σε συνδυασμό με τις έντονες πλευρικές λεπτομέρειες, προσθέτουν ένα νέο επίπεδο γοήτρου στην εμφάνιση του μοντέλου. Μια σειρά από 11 χρώματα του αμαξώματος σε συνδυασμό με 3 “αντίθετα” χρώματα οροφής,  εξασφαλίζουν ότι το νέο JUKE ξεχωρίζει και στις χρωματικές επιλογές.

“Μεταμορφωμένο” είναι  και το εσωτερικό του  νέου JUKE, με περισσότερο στυλ, περισσότερο χώρο, αναβαθμισμένη  ποιότητα και τεχνολογία. Το νέο JUKE είναι πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά, για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά, όπως και ο χώρος αποσκευών των  422 λίτρων, που πλέον  προσφέρει 20% περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Το αναδιαμορφωμένο εσωτερικό προσφέρει στυλ και άνεση πλαισιωμένο από φωτεινά  υλικά υψηλής αισθητικής. Τα νέα, μαλακής αφής υλικά στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στο πάτωμα,  προσφέρουν μια αίσθηση ασυναγώνιστης ποιότητας  που συμπληρώνεται από τα στάνταρ monoform σπορ καθίσματα και την προαιρετική Alcantara®, ή δερμάτινη επένδυση.

Τα εμπρός καθίσματα, εκτός από την προσεγμένη εμφάνιση και την άνεση που τα  χαρακτηρίζει, ενσωματώνουν  (σε συγκεκριμένες εκδόσεις)  το πρωτοποριακό ηχοσύστημα Bose Personal Plus, το οποίο προσφέρει ένα αξεπέραστης αισθητικής ακουστικό αποτέλεσμα. Το συγκεκριμένο ηχοσύστημα, μπορεί να ελεγχθεί μέσω μιας ‘αναδυόμενης’ οθόνης ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 8 ιντσών, που παρέχει εύκολη πρόσβαση στην εφαρμογή  Nissan Connect Services.

Κάτω από το καπό  βρίσκεται  ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας που είναι οικονομικός και συνάμα αποδοτικός. Το σύνολο του  1.0 λίτρου  είναι συμπαγές και ελαφρύ και διαθέτει ένα υπερσυμπιεστή για να εξασφαλίσει ότι θα προσφέρει την  απόκριση και την ευχάριστη συμπεριφορά που προσδοκά ο οδηγός του. Αποδίδει  117PS και 180Nm ροπής  (200Nm με λειτουργία over boost). Συνοδεύεται με στάνταρ  χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων  διπλού συμπλέκτη (DCT), με paddle shifts.

Ξεκινώντας την εμπορική του πορεία με την  κορυφαία αξιολόγηση των πέντε αστέρων για το 2019 από το Euro NCAP, το νέο Nissan Juke είναι εξοπλισμένο με πλήθος προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης οδήγησης και επιλογών ψυχαγωγίας και πληροφόρησης, κάνοντας την  κάθε διαδρομή ασφαλέστερη, απλούστερη και πιο ευχάριστη.

Κατά τη διάρκεια της πανελλήνια παρουσίασης του νέου Ιαπωνικού μοντέλου, είχαμε τη δυνατότητα να το οδηγήσουμε για περίπου 300 χιλιόμετρα. Το πρώτο πράγμα που εντοπίζεις είναι η βελτιωμένη ποιότητα κύλισης η οποία σε συνδυασμό με την οδική του συμπεριφορά σου δίνουν την αίσθηση ότι οδηγείς αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορία. Οι ευμεγέθεις εξωτερικοί καθρέπτες δημιουργούν κάποιο αεροδυναμικό θόρυβο, ο οποίος όμως δεν γίνεται ενοχλητικό ακόμη και όταν τα χιλιόμετρα ανέβουν αρκετά. Tο ολοκαίνουργιο Nissan JUKE θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο βραβευμένο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου.  Το νέο JUKE ξεκινά από τις 17.900€  και βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Nissan ανά την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Καραγιωργάκης

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Volvo. Μόνο online τα ηλεκτρικά της μοντέλα

cars

Alfa Romeo. Συμπλήρωσε 110 χρόνια ζωής

cars

Volvo Trucks. Εξηλεκτρίζει τη γκάμα της

cars

Το Volvo EX30 αναβαθμίζει την ασφάλεια στην πόλη

cars

Famagusta: Καθήλωσε το κοινό η συνάντηση του Αντρέα με τον Θοδωρή: «Πως μπόρεσες να το κάνεις αυτό;»

Bury

BMW M5 CS. Η ισχυρότερη και ταχύτερη BMW όλων των εποχών!

cars

Volvo EX30: Το αμιγώς ηλεκτρικό, μικρό SUV ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του

cars

Γνωριμία με το XEV YoYo το επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

cars

Survivor – Φάνης Μπολέτσης: Λαβώθηκε στο στίβο μάχης και κατέρρευσε στην άμμο

cars