CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Skoda Kamiq. To τρίτο της SUV

Με το ολοκαίνουργιο Kamiq, η Skoda εισέρχεται για πρώτη φορά στην ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία των compact SUV. Παράλληλα, η μάρκα προσθέτει ένα τρίτο μοντέλο στην πολύ επιτυχημένη ευρωπαϊκή γκάμα των SUV της. Το KAMIQ συνδυάζει τα κλασικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, όπως την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις υπερυψωμένες θέσεις, με την ευελιξία ενός μικρού σε διαστάσεις μοντέλου και τη χαρακτηριστική συναισθηματική σχεδίαση της Skoda. Το νέο Kamiq εκφράζει την επιτυχημένη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των SUV της Skoda, που πρωτοεμφανίστηκε στα Kodiaq και Karoq, ενώ οι διαχωρισμένοι προβολείς, με τα φώτα ημέρας πάνω από το κύριο σώμα των προβολέων, δημιουργούν νέα, ιδιαίτερα οπτικά χαρακτηριστικά. Με μήκος 4.241 χιλιοστών, το Kamiq είναι πολύ πιο compact από τα δύο μεγαλύτερα SUV της μάρκας. Σε συνδυασμό με τις υπερυψωμένες θέσεις των καθισμάτων είναι ιδανικό για άνετη οδήγηση στον αστικό ιστό ενώ νιώθει το ίδιο άνετα και σε περιπετειώδη ταξίδια.

Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι στιβαρές λεπτομέρειες και οι μεγάλοι τροχοί των 16 έως 18 ιντσών προσδίδουν στο Kamiq μια επιβλητική εμφάνιση. Χάρη στις compact διαστάσεις του, το καινούργιο SUV έχει έντονο χαρακτήρα και δυναμισμό. Είναι το πρώτο Skoda με διαχωρισμένους προβολείς LED με φώτα ημέρας τοποθετημένα ψηλά και στην έκδοση full LED με δυναμικά φλας μπροστά και πίσω. Προαιρετικά διατίθεται και μια πανοραμική οροφή, ενώ όπως σε όλα τα καινούργια μοντέλα της μάρκας στην πίσω πόρτα, αντί για το λογότυπο υπάρχει η πλήρης αναγραφή, σε κεφαλαία, του ονόματος “SKODA”. Το Kamiq είναι το δεύτερο Skoda που διαθέτει την καινούργια φιλοσοφία σχεδίασης του εσωτερικού, με επικεφαλής σχεδιασμού και σε αυτό το μοντέλο τον «δικό μας», Δημήτρη Δαρκούδη! Η ψηλότερα τοποθετημένη θέση των καθισμάτων και οι άνετοι χώροι του compact SUV κάνουν πιο εύκολη την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο και παρέχουν μια συνολικά πολύ καλή ορατότητα καθώς και ακόμα καλύτερη εργονομία.

Πίσω, το εσωτερικό ύψος του Kamiq είναι 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά -τιμές που κάθε μια τους αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία. Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο.

Διαθέσιμοι δύο κινητήρες βενζίνης TSI με χωρητικότητα 1,0 ή 1,5 λίτρων, ο πρώτος απόδοσης 95 ή 116 PS, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 5 και 6 σχέσεων αντίστοιχα, ο δεύτερος 150 PS. Ο πετρελαιοκινητήρας είναι ο γνωστός TDI 1,6 λίτρων, 116 PS. Τόσο ο πιο ισχυρός βενζινοκινητήρας όσο και ο πετρελαιοκινητήρας θα διατίθενται στην Ελλάδα αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Αργότερα, θα λανσαριστεί και ο 1.0 G-TEC των 90 PS, ο πρώτος κινητήρας που λειτουργεί με φιλικό προς το περιβάλλον φυσικό αέριο (CNG) σε SUV της SKODA, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d-TEMP.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών) καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων).

Related Articles

Nissan Armada. Θηριώδες

cars

Fiat Panda. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

cars

Nέο Volkswagen T-Roc R. Aγριεμένο

cars

Οι φήμες επιμένουν: Υβριδικό και τετρακίνητο το επόμενο Ford Focus RS.

cars

Renault. O Αλόνσο ανήκει πλέον  στην αγωνιστική DP World F1 Team

cars

Mercedes A class plug-in hybrid. Φιλική προς πάσα κατεύθυνση

cars

Ανάκληση σε Toyota Proace City

cars

Ακυρώνεται για πρώτη φορά η έκθεση του Τόκιο έπειτα από 67 χρόνια!

cars

To Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC και το 2024: Θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου

cars