CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Skoda Rapid. Προσγειωμένο αλλά αναβαθμισμένο!

Για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, το Skoda Rapid δεν υπάρχει πλέον. Μας άφησε και την θέση του πήρε, έστω και έμμεσα, το ολοκαίνουριο Scala. Υπάρχουν όμως κάποιες αγορές όπου το Rapid όχι μόνο συνεχίζει, αλλά ανανεώνεται κιόλας. Η βασικότερες από αυτές, είναι της Ρωσίας όπου η Skoda παρουσίασε την δεύτερη γενιά του Rapid με τις επιρροές από το Scala στον τομέα του σχεδιασμού να είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Η αισθητική αναβάθμιση του Rapid είναι σαφής με το εμπρός μέρος να εμφανίζει πολλές ομοιότητες με το Scala και το πίσω να υιοθετεί κάποια στοιχεία αλλά να διατηρεί ταυτόχρονα και την δική του, ξεχωριστή ταυτότητα. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο εσωτερικό, με μία οθόνη αφής τοποθετημένη ψηλά στην κεντρική κονσόλα και αεραγωγούς αριστερά και δεξιά της. Δυστυχώς, δεν έχουμε στη διάθεση μας πολλές φωτογραφίες και το ίδιο ισχύει όσον αφορά και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου, αν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η βασική έκδοση θα κινείται χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό 1600άρη βενζινοκινητήρα ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ο 1,4 TSI με 125 ίππους και το 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της εταιρίας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το Rapid δεν ακολουθεί τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας στα πιο premium μονοπάτια που έχει επιλέξει να κινηθεί η Skoda σε άλλες αγορές. Το Rapid λανσάρεται στην αγορές της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας ως μία value-for-money πρόταση με την τιμή του να ξεκινά από τα €11.800 με την τρέχουσα ισοτιμία ρουβλίου-ευρώ και την παραγωγή του να λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο της Kaluga.

Related Articles

Με εκτίμηση στο κλασικό αυτοκίνητο

cars

Η Volkswagen ετοιμάζει και το ID.3 SUV.

cars

Παραβάσεων το ανάγνωσμα: Οι Έλληνες οδηγοί δεν φοράμε κράνος, ούτε ζώνη, ενώ δεν έχουμε ούτε δίπλωμα οδήγησης

cars

Έρχονται το ’23 τα νέα Skoda Superb και Kodiaq.

cars

Kia EV6. H νέα εποχή της KIA

cars

Η Nismo θα αναπαλαιώσει το R32 σου έναντι 357.000 ευρώ!

cars

Λύθηκε το μυστήριο με το σπίτι που έπλεε στο Σαν Φρανσίσκο

cars

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars

Kalle Rovanperä: Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC κερδίζει και αγώνες Drift

cars