CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Toyota Yaris. Με έμφαση στη σχεδίαση

H νέα γενιά Yaris είναι ένα αυτοκίνητο που ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της ζωής στην πόλη, ενώ παράλληλα προσφέρει απόλαυση στον ανοιχτό δρόμο.  Έχει σχεδιαστεί για να κινείται ευέλικτα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση ακόμα και σε στενούς αστικούς δρόμους, όπως υποδηλώνουν οι συμπαγείς διαστάσεις του και ο κορυφαίος κύκλος στροφής. Ταυτόχρονα, προσφέρει ένα ευρύχωρο, άνετο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό με εξοπλισμό, που καλύπτει όλες τις προτεραιότητες και ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών για συνδεσιμότητα και συνεχή πρόσβαση σε πληροφορίες. Το ΄κλειδί’ για την ικανοποίηση των φιλοδοξιών της Toyota για το νέο Yaris είναι η πρώτη εφαρμογή της φιλοσοφίας Toyota New Global Architecture – TNGA – σε μικρό αυτοκίνητο, με την αρθρωτή πλατφόρμα GA-B, πάνω στην οποία πρόκειται να ‘χτιστεί’ μία σειρά νέων μοντέλων. Η πλατφόρμα GA-B είναι πρωταρχικός παράγοντας για τις δυναμικές επιδόσεις του Yaris, προσφέροντας χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ μεγαλύτερη αντοχή αμαξώματος.  Επίσης, έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα πιο ξεχωριστό  αυτοκίνητο με δυναμική εμφάνιση, αλλά και με ελκυστική και απόλυτα δική του ταυτότητα.

Το νέο μοντέλο επωφελείται από την εξελιγμένη τέταρτη γενιά της υβριδικής τεχνολογίας Toyota, που προσφέρει μικρή κατανάλωση, χαμηλότερους ρύπους και αναβαθμισμένη λειτουργία στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης με υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερη αυτονομία.  Στην ουσία, στην πόλη, το νέο Yaris μπορεί να λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων, όπως ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, αλλά χωρίς το άγχος της επαναφόρτισης. Ενισχύοντας τη φήμη του ως πρωτοπόρος της ασφάλειας στην κατηγορία του, το Toyota Yaris επιχειρεί το επόμενο βήμα εξέλιξης.  Πιστό στη δέσμευση της Toyota για εκδημοκρατισμό των τεχνολογιών ασφάλειας, επωφελείται από μία ευρύτερη γκάμα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού – Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), όπως Lane Trace Assist, Emergency Steering Assist και Intersection Turn Assistance. Η λειτουργία του Pre-Collision System έχει αναβαθμιστεί, ανιχνεύοντας πεζούς την ημέρα και τη νύχτα και δικυκλιστές την ημέρα.  Το νέο Yaris προσφέρει επίσης για πρώτη φορά στην κατηγορία το Intersection Turn Assistance, που αναγνωρίζει τον κίνδυνο σύγκρουσης με αντίθετα ερχόμενα οχήματα και πεζούς, όταν στρίβει σε μία διασταύρωση,  ενώ είναι το πρώτο μοντέλο στην κατηγορία Β και στην Toyota που εφοδιάζεται με κεντρικό αερόσακο.

Αυτός αποτρέπει τη βίαιη πρόσκρουση του οδηγού πάνω στο συνοδηγό σε μία πλευρική σύγκρουση. Με τέτοια προηγμένα συστήματα και το πλεονέκτημα της αυξημένης ακαμψίας αμαξώματος χάρη στην πλατφόρμα GA-B, η Toyota στοχεύει να κάνει το νέο Yaris το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στον κόσμο.  Το Toyota Yaris έχει μία εντυπωσιακή κληρονομιά, ως καινοτόμο μοντέλο.  Η πρώτη γενιά που λανσαρίστηκε το 1999, ήταν το πρώτο μοντέλο της Toyota που κέρδισε τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς και ξεχώρισε ως το ‘μεγάλο μικρό’ χάρη σε ένα αξιοσημείωτα ευρύχωρο εσωτερικό. Η νέα γενιά Yaris επιστρέφει στη φιλοσοφία “μεγάλο μικρό” που ενέπνευσε την πρώτη γενιά του μοντέλου, αλλά την ερμηνεύει με ένα πιο «συμπαγές» και ζωηρό τρόπο, ο οποίος αναδεικνύει ένα αυτοκίνητο γεμάτο ενέργεια και δυναμισμό, σαν αθλητής στη γραμμή εκκίνησης. Ενώ πολλά μοντέλα της κατηγορίας B έχουν γίνει σταδιακά μεγαλύτερα σε μήκος, το νέο Yaris είναι μικρότερο από το τρέχον μοντέλο. Ωστόσο, αν και το συνολικό μήκος έχει μειωθεί (3.945mm έναντι 3.950), το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 50 mm, δημιουργώντας πρόσθετο χώρο στη καμπίνα.

Η εικόνα των συμπαγών αναλογιών ενισχύεται από τις έντονες χαρακτηριστικές γραμμές στα πλευρά του αυτοκινήτου που δημιουργούν μία αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός. Τα μυώδη εμπρός και πίσω φτερά προάγουν την αισθητική συνοχή και, μαζί με τα ανάγλυφα πάνελ των θυρών, παραπέμπουν στον ευέλικτο και αθλητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.  Το εσωτερικό αντανακλά τη φιλοσοφία “less is more”. Είναι ένας χώρος έξυπνα σχεδιασμένος, με προσλαμβάνουσα ποιότητα και αίσθηση ευρυχωρίας μοντέλου μιας ανώτερης κατηγορίας.  Για το cockpit, το μότο είναι “μάτια στο δρόμο, χέρια στο τιμόνι” με τη διάταξη των ενδείξεων και των χειριστηρίων άριστα οργανωμένη, ώστε ο οδηγός να είναι συγκεντρωμένος στο δρόμο και πάντα ενήμερος για τα κυριότερα δεδομένα του αυτοκινήτου, με ελάχιστη διάσταση της προσοχής και βέλτιστη σφαιρική ορατότητα.

Ανάμεσα στις λεπτομέρειες υπάρχει πλούσια μαλακή επένδυση σε όλο το ταμπλό, ένθετα από απαλή τσόχα στα πάνελ των θυρών, φαρδύτερη εμπρός κονσόλα, χαμηλότερο κάλυμμα για τον πίνακα οργάνων και μικρότερης διαμέτρου, σπορ τιμόνι. Το νέο Yaris χρησιμοποιεί την  τέταρτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας Toyota και λανσάρει νέα εξαρτήματα που σχεδιάστηκαν για να είναι συμπαγή, ελαφρά και αποδοτικά. Επίσης εφοδιάζει το αυτοκίνητο με τον πρώτο κινητήρα TNGA. Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν το βαθμό επιτυχίας του εγχειρήματος.  Η συνολική απόδοση έχει αυξηθεί κατά 20%, όχι όμως σε βάρος των επιδόσεων, όπως θα περίμενε κάποιος. Στην πραγματικότητα, η ισχύς αυξήθηκε κατά 16%, στα 116 DIN hp (συνολική ισχύς συστήματος) με 15% βελτιωμένη επιτάχυνση στο σπριντ 0-100 km/h, που ολοκληρώνεται σε 9,7 δεύτερα, και ταχύτερη απόκριση στις εντολές του οδηγού στο γκάζι.

Οι αμιγώς ηλεκτρικές ικανότητες του αυτοκινήτου έχουν επίσης αλλάξει: το όχημα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως 130 km/h και η ηλεκτρική αυτονομία του σε συνθήκες πόλης έχει αυξηθεί. Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν πολλά από τα οφέλη ενός ηλεκτρικού μοντέλου με μπαταρία, αλλά με χαμηλότερη τιμή και χωρίς το άγχος επαναφόρτισης της μπαταρίας. Οι εκπομπές CO2 έχουν μειωθεί στα 64 g/km και στο μικτό κύκλο , η κατανάλωση καυσίμου είναι 2,9 l/100/km, βελτίωση 20%. Ο νέος κινητήρας 1.5L Hybrid Dynamic Force προέρχεται από την ίδια οικογένεια TNGA με το 2λιτρο τετρακύλινδρο  που χρησιμοποιούν τα Toyota Corolla και C-HR.  Έχει μακριά διαδρομή, σχέση συμπίεσης 14.0:1 και υψηλή ταχύτητα καύσης με καλύτερο έλεγχο θερμοκρασίας και πίεσης.

Αυτό συνεισφέρει στην εξαιρετικά υψηλή θερμική απόδοση – 40% – διασφαλίζοντας ότι αξιοποιούνται οι ενεργειακές δυνατότητες και της παραμικρής σταγόνας καυσίμου.  Η μετάδοση γίνεται μέσω ενός e-CVT αυτόματου κιβωτίου – ηλεκτρικό με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση – που προσφέρει αίσθηση γραμμικής επιτάχυνσης και αθόρυβη λειτουργία. Το νέο Yaris διατίθεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.5L που συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή W-CVT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση και ευρεία κλιμάκωση (Wide range).  Είναι ουσιαστικά παρόμοιο με τη νέα μονάδα του υβριδικού συστήματος.  Συγκριτικά με τους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες μικρού κυβισμού του ανταγωνισμού, προσφέρει εξαιρετικές τιμές εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης.

Στον δρόμο το νέο Yaris δείχνει τα οφέλη της νέας πλατφόρμας. Η ανάρτηση μπορεί να μην έχει μεγάλο βάθος, αλλά είναι καλά ρυθμισμένη για να προσφέρει τα επιθυμητά επίπεδα άνεσης, ακόμη και με τα 45άρια σε προφίλ λάστιχα του αυτοκινήτου της δοκιμής μας. Καλή είναι η ποιότητα κύλισης, το ηλεκτρομηχανικό τιμόνι είναι σχετικά ακριβές σε πληροφόρηση, ενώ γενικότερα το setup του νέου Yaris είναι ισορροπημένο.  Ο θόρυβος που μπαίνει στην καμπίνα κατά την απότομη επιτάχυνση είναι λιγότερος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά και πάλι γίνεται αρκετά αισθητός. Στις στροφές το νέο Yaris σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει την συμπεριφορά ενός Ford Fiesta ή ενός Renault Clio, αλλά στρίβει  σταθερά και με πολύ υψηλά περιθώρια πρόσφυσης. Οι τιμές ξεκινούν από τα 15.550 Ευρώ για το 1.5 VVTi και από 17.330 για το υβριδικό για το Hybrid που σαφώς και δεν είναι λίγα, αν και προσφέρεται με πλήρη εξοπλισμό. Βεβαίως υπάρχει και η έκδοση 1.0 VVTi με τους 72 ίππους που ξεκινά από τις 13.770 Ευρώ.

The post Νέο Toyota Yaris. Με έμφαση στη σχεδίαση first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Brabus μετατρέπει την G-Class σε ένα pick-up 800 ίππων!

cars

Η Ford γιορτάζει την παραγωγή 150.000 Mustang Mach-E

cars

Peugeot 3008 1.5 BlueHDi. Ακόμη καλύτερο

cars

Survivor: Η Ιωάννα χτύπησε πολύ άτσαλα στο κεφάλι και έκοψε την ανάσα στους δυο πάγκους

cars

Porsche 911 Vision Safari. Γιατί όχι;

cars

Suzuki Jimny Black Bison Edition από την Wald International

cars

Φουσκωμένα πανιά στους ωκεανούς!

cars

Χωρίζουν οι δρόμοι της Ferrari και του Mattia Binotto

cars

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

cars