CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Toyota Yaris Cross. To καινούριο κροσσόβερ της Toyota

Με την κατηγορία των SUV και των κροσσόβερ να συνεχίζει να παρουσιάζει μία πολύ έντονη δυναμική, ήταν θέμα χρόνου για την Toyota να διευρύνει τη γκάμα της και να εισέλθει στη κατηγορία των B SUV. Έτσι μετά τα Rav και CHR παρουσίασε διαδικτυακά, καθώς η προγραμματισμένη για την έκθεση της Γενεύης παρουσίαση δεν έγινε πότε, το ολοκαίνουριο Yaris Cross.

H νέα της πρόταση είναι βασισμένη στη πλατφόρμα GA-B και μπορεί να είναι στηριγμένο στο νέο Yaris ωστόσο οι διαστάσεις του είναι σαφώς μεγαλύτερες. Πιο συγκεκριμένα το μήκος του βρίσκεται στα 4.180 μέτρα, το πλάτος στα 1.765, το ύψος στα 1.560 και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2.560 μέτρα.

Απέναντί του το νέο Yaris Cross θα έχει πολλές και ιδιαίτερα αξιόλογες προτάσεις όπως το Juke, το Puma, το Captur, το Kona, το Stonic. Εμφανισιακά το Ιαπωνικό μοντέλο δείχνει από τη πρώτη κιόλας ματιά τον κροσσόβερ χαρακτήρα του χάρη  στα πλαστικά προστατευτικά γύρω-γύρω και την αυξημένη κατά 30 χλστ. απόσταση από το έδαφος. Οι τροχοί, τέλος, μπορούν να φτάσουν σε διάσταση μέχρι τις 18 ίντσες. Στο εσωτερικό δεν συναντάμε πολλές αλλαγές, με το διπλό πάτωμα του χώρου αποσκευών και το διαιρούμενο κάθισμα 40:20:40 να συνδράμουν στην πρακτικότητα του αυτοκινήτου.

Σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα του νέου Yaris Cross, υπάρχει ένας καινούριος 1.5 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα και αποδίδει 120 ίππους, με τους ρύπους να βρίσκονται κάτω από τα 100 γρ./χλμ. Στη νέα πρόταση των Ιαπώνων υπάρχει και το σύστημα τετρακίνησης AWD-I το οποίο στέλνει ισχύ στον πίσω άξονα κατά την εκκίνηση και το βαθύ πάτημα του γκαζιού, πέραν της ανίχνευσης ολίσθησης στους εμπρός τροχούς. Υπό κανονικές συνθήκες, το κροσσόβερ Yaris λειτουργεί ως δικίνητο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

ΣΥΡΙΖΑ: Η Εξεταστική για τα Τέμπη θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική

cars

Mercedes GLA 200. Ολιστική αναβάθμιση

cars

Skoda Octavia RS. Έρχεται την άνοιξη και ως plug-in υβριδική!

cars

Πολωνία. Το πρώτο δικό της αυτοκίνητο!

cars

ΠΑΣΟΚ: Με άλλοθι το αγροτικό ρεύμα αλλάζουν πάλι τον ενεργειακό χάρτη

cars

Θρυλική πρόκριση ο Ολυμπιακός: 1-6 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέρασε στους «8» του Conference League

cars

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πέντε περιφέρειες της χώρας – Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας

Bury

Σταρόβας: Μου έχει λείψει η τηλεόραση, μου έχει τύχει να έχουμε κλείσει για δυο εκπομπές και στο τέλος να μη γίνει καμία

cars

Στις 18 Φεβρουαρίου το νέο Honda HR-V.

cars