CARSNEWS
MARKET

Ντίλερ πουλάει το νέο Civic Type R για 91.000 ευρώ!

Η ζήτηση για το νέο Civic Type R κάνει ευτυχισμένη τη Honda, αλλά ταυτόχρονα της εφιστά την προσοχή για διάφορους ανεξέλεγκτους ντίλερ, που κοστολογούν όσο τους «καπνίσει» το αυτοκίνητο. Στην Αμερική, ειδικά, τέτοια φαινόμενα είναι πολύ πιο συχνά από όσα θα ήθελαν να ακούν οι κατασκευαστές.

Μια αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στη Φλόριντα ενδέχεται να έχει στο χώρο της, το πιο ακριβό FL5 του πλανήτη. Πρόκειται για ένα Sonic Grey (το ανθρακί), με αρχική τιμή 43.990 δολαρίων (44.247 ευρώ). Πολύ νορμάλ κόστος, αν έμενε εκεί. Πολλοί ντίλερ στις Η.Π.Α. ακολουθούν την τακτική του «καπέλου» σε καινούργια μοντέλα που κάνουν «γκελ» στο κοινό, προκαλώντας πολλές φορές αντιδράσεις και παρεμβάσεις από τους κατασκευαστές. Ως κίνηση, όμως, είναι εντός νομικών καταναλωτικών πλαισίων εκεί. Κάτι που αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, το πόσο θα επιβαρύνει την εκάστοτε τιμή. Στην προκειμένη, 20.000 δολάρια (20.118 ευρώ). Συνολικά, δηλαδή, είμαστε στις 63.990 δολάρια (64.365 ευρώ) – αν ο πελάτης πληρώσει μετρητοίς…

Σε περίπτωση χρηματοδότησης, όμως, το κόστος ανεβαίνει ακόμα παραπάνω. Η αντιπροσωπεία Ocean Honda of Port Richey προσφέρει ευκολίες πληρωμής, μέσω τριών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Σε αυτό με το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, η τελική τιμή ξεπερνά τις 90.000 δολάρια! Αν ο αγοραστής επιλέξει να αποκτήσει το συγκεκριμένο «Τάπερ» με 20.000 δολάρια προκαταβολή και 72 μήνες εξόφληση, θα χρειαστεί να εκταμιεύσει συνολικά 90.803 δολάρια – ή 91.339 ολόκληρα ευρώ! Το εν λόγω αντίτιμο αποτυπώνεται στο φιξ χρηματοδοτικό πρόγραμμα, με τους προκαθορισμένους όρους. Αν αλλάξει κάποιος από αυτούς (πχ περισσότερη προκαταβολή, λιγότερες δόσεις ή και τα δύο), η τιμή πέφτει. Αλλά και πάλι, δεν πέφτει κάτω από τις 74.118 δολάρια (74.576 ευρώ). Χρήματα, με τα οποία στις Η.Π.Α. αγοράζεις Chevrolet Camaro ZL1, Audi RS 3 ή Porsche Cayman, και σου μένουν κιόλας ρέστα.

Related Articles

Το όχημα με τα 86 ηχεία που ακούγεται από τα 5 χιλιόμετρα

cars

Ηλεκτρονικά ραβασάκια με πρόστιμα για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

cars

Οδηγούμε το Volvo S90 D4 Geartronic R-Design

cars

Δίκαιη ή άδικη η ποινή στον Φέτελ;

cars

Νέο ρεκόρ πωλήσεων της Peugeot στην Ελλάδα

cars

Νέα έκδοση MOVE για πολλά VW με σημαντικό όφελος

cars

Τριάντα χρόνια Infiniti στο Pebble Beach

cars

Οδηγούμε το Skoda Karoq 2.0 TDI 150 PS 4×4 DSG7

cars

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Επτά ερωτήσεις – απαντήσεις πριν τα ειδοποιητήρια

cars