CARSNEWS
AUTONEWS

Ντεμπούτο για το ευρωπαϊκό Toyota Highlander!

Έπρεπε να περάσουν περισσότεροι από 12 μήνες έπειτα από την αποκάλυψη του νέου Highlander για την αμερικανική αγορά για να μας δείξει η Toyota την ευρωπαϊκή έκδοση του μοντέλου. Μία έκδοση που σίγουρα θα είναι διαθέσιμη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας και δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και στην δική μας, εγχώρια αγορά. Η 4η εκδοχή του δημοφιλούς SUV βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί και το Camry (TNGA-K) αλλά σε αντίθεση με την αγορά των Η.Π.Α., στην Ευρώπη θα προσφέρεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύνολο που αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα.

Συνδυαστικά, το σύνολο παράγει 244 ίππους με την μέση κατανάλωση του να είναι 6,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, που αντιστοιχούν σε εκπομπές CO2 της τάξης των 146 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο. Καθόλου άσχημα νούμερα αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για ένα SUV που μετρά σχεδόν 5 μέτρα σε μήκος, 1,9 μέτρα σε πλάτος και 1,73 μέτρα σε ύψος ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 658 λίτρα και μπορεί να επεκταθεί στα 1.909 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων. Ένα έξυπνο “trick” που υιοθετεί το νέο Highlander είναι η μετακίνηση της δεύτερης σειράς των καθισμάτων κατά 180 χιλιοστά ώστε η τρίτη σειρά να γίνει πιο ευρύχωρη, κυρίως στον χώρο των γονάτων των επιβατών.

Μιας που βρισκόμαστε στην καμπίνα, οφείλουμε να τονίσουμε ότι σύμφωνα με την Toyota, υπάρχουν άπλετοι χώροι για μικροαντικείμενα, θύρες USB στην μπροστά και την δεύτερη σειρά καθισμάτων καθώς και το πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας “Safety Sense” που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα, όπως το adaptive cruise control, την υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κ.ά. Στον εκτενή κατάλογο του πρόσθετου εξοπλισμού δε, βρίσκουμε το head-up display, το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone και ένα ηχοσύστημα με οθόνη 12,3 ιντσών που προσφέρει συνδεσιμότητα με Android Auto και Apple CarPlay. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μεγάλου SUV της ιαπωνικής φίρμας, θα έχουμε πιο κοντά στο λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά, που τοποθετείται στις αρχές του 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Subaru γιορτάζει 20 εκατομμύρια τετρακίνητα αυτοκίνητα!

cars

Cupra El-Born. Το πρώτο ηλεκτρικό hot-hatch του VW Group.

cars

Bundesliga: Αγγίζει το πρωτάθλημα η Λεβερκούζεν που πέρασε και από την έδρα της Φράιμπουργκ

cars

Chevrolet Corvette Z06. Περισσότερο C8.R παρά Stingray.

cars

Νέο Seat Ibiza. Περισσότερη τεχνολογία, περισσότερες επιλογές.

cars

50 χρόνια Fiat 127. Αρχιτεκτονική και αίσθημα

cars

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα παρουσιαστεί το νέο Volkswagen Golf GTI!

cars

Opel Crossland 1.5d 110 PS. Άλλο αυτοκίνητο

cars

Νέο Opel Insignia GSi. Με εξελιγμένη τετρακίνηση

cars