CARSNEWS
F1 & RACES

Ντεμπούτο με 352 χιλιόμετρα για τον Tsunoda

Την πρώτη του γεύση από Formula 1 πήρε ο Yuki Tsunoda, που αποτελεί φαβορί για το ρόλο του teammate του Pierre Gasly στη Scuderia AlphaTauri το 2021.

Ο Ιάπωνας που αποτελεί «προστατευόμενο» της Honda, οδήγησε την STR13, μονοθέσιο του 2018, καθώς οι κανονισμοί απαγορεύουν την πραγματοποίηση δοκιμών με φετινά ή περυσινά μονοθέσια.

O 20χρονος που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης στο πρωτάθλημα της Formula 2 (με δύο νίκες κι άλλες τρεις παρουσίες στο βάθρο στο ενεργητικό του), οδήγησε το ιταλικό μονοθέσιο στην πίστα της Ίμολα – εκεί όπου την περασμένη Κυριακή έλαβε χώρα ο δέκατος-τρίτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

tsunoda-imola-str13-test-h1000x600

«Απόλαυσα τη σημερινή, πρώτη μου φορά στο τιμόνι ενός μονοθεσίου της F1. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος σε σχέση με το μονοθέσιο της F2 που οδηγώ φέτος. Ειδικά σε ότι αφορά στην επιπλέον ισχύ της υβριδικής μηχανής αλλά και την απόδοση κατά την πέδηση. Δεν ανησυχούσα για τους χρόνους, η προσοχή μου ήταν στραμμένη στο να συνηθίσω την οδήγηση ενός μονοθεσίου της F1 και να πιάσω το στόχο των 300 χιλιομέτρων. Χαίρομαι που τα κατάφερα. Προετοιμάστηκα σκληρά για αυτό το τεστ, από πλευράς φυσικής κατάστασης. Παρότι κουρασμένος, είμαι χαρούμενος για την εμπειρία. Ο οδηγός έχει τόσα πολλά να κάνει όταν οδηγεί ένα μονοθέσιο της F1. Είχα εξασκηθεί με τους επιπλέον διακόπτες στο τιμόνι, οδηγώντας στον προσομοιωτή. Ήταν μία απολαυστική ημέρα και σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός πως το τεστ έγινε στην Ίμολα, μία πίστα υψηλών ταχυτήτων. Μπροστά μου έχουν δύο ακόμα γύρους στη σεζόν της F1, τέσσερις δηλαδή αγώνες και θα επικεντρωθώ σε αυτούς», είπε ο Tsunoda.

tsunoda-imola-str13-test-f1000x600

Από την πλευρά της AlphaTauri, για όσα έγιναν στο ιταλικό σιρκουί μίλησε ο επικεφαλής της ομάδας, Franz Tost.

«Είχαμε μία παραγωγική ημέρα. Το πρωί υπήρχε νερό στην πίστα, ξεκινήσαμε λοιπόν με ελαστικά για βρεγμένο. Παρ’ όλα αυτά, ο Yuki εξοικειώθηκε γρήγορα με το μονοθέσιο, πράγμα που σήμαινε πως όταν έβαλε σλικ ελαστικά, είχε τη δυνατότητα να βελτιώσει άμεσα και εντυπωσιακά τους χρόνους του. Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, βάλαμε νέο σετ ελαστικών και βελτίωσε ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του, δείχνοντας πως ένιωθε όλο και πιο άνετα στο μονοθέσιο, γύρο με το γύρο. Ο Yuki έδωσε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του μονοθεσίου. Στην τελευταία του εμφάνιση στην πίστα, έκανε προσομοίωση αγώνα και είχε σταθερό γυρολόγιο, πράγμα που σημαίνει πως είχε τα πάντα υπό έλεγχο», είπε ο Αυστριακός.

tsunoda-imola-str13-test-tost-a1000x600

Ο Tsunoda θα οδηγήσει ξανά φέτος μονοθέσιο της AlphaTauri, αυτή τη φορά το φετινό στο πλαίσιο των δοκιμών νέων οδηγών που θα γίνουν στο τέλος της σεζόν στην πίστα του Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog για το Grand Prix του Πορτιμάο

O No1 μηχανικός του Hamilton μιλάει αποκλειστικά στο carsnews

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο carsnews!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

O Hamilton πήρε τον τίτλο ή το μονοθέσιό του;

cars

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την συμμετοχή των γυναικών στην Formula 1

cars

Οι αθλητικές μεταδόσεις του Σαββάτου – Τι δείχνει η τηλεόραση

cars

Ocon gets Alpine’s new floor design ahead of schedule for Chinese GP

Bury

F1 Virtual GP Καναδά: Νικητής και πρωταθλητής ο Russell (video)

cars

Formula 1: Η θρυλική Suzuka εξασφάλισε θέση στο καλεντάρι

cars

Formula 1: Η νέα Ferrari είναι κατά 95% αλλαγμένη

cars

Yuki Tsunoda and Daniel Ricciardo to race for AlphaTauri in 2024

cars

McLaren announce cutting-edge recycled carbon fibre trial

cars