CARSNEWS
NEW MODELS

Ντριφτάροντας με το ηλεκτροκίνητο Αudi e-Tron S! (Video)

Μετά το λανσάρισμα της απλής έκδοσης πριν μερικούς μήνες,η Audi αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα για να παρουσιάσει και τις σπορ εκδόσεις του ηλεκτρικού της μοντέλου e-Tron. Tις ονομάζει e-Tron S και e-Tron S Sportback και πέρα από τις καλύτερες επιδόσεις αποσκοπεί και σε ένα πιο σπορτίφ στήσιμο.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς με τρία ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ στα 503 άλογα και 975 Nm ροπής για την λειτουργία Boost που διαρκεί έως και 8 δευτερόλεπτα, ενώ σε κανονική λειτουργία φθάνει στους 435 ίππους και 808 Nm ροπής. 

Η Audi δίνει 0-100 km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα, όταν η απλή έκδοση κάνει 5,7΄΄, και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 km/h. Η μπαταρία παραμένει σε χωρητικότητα στα 95 kWh όπως και στην απλή έκδοση, ενώ αντίστοιχοι είναι και οι χρόνοι φόρτισης.

Kαι σ’ αυτές τις εκδόσεις σε απλή οδήγηση λειτουργούν μόνο οι πίσω ηλεκτροκινητήρες και μόνο όταν το σύστημα Electrical Torque Vectoring το αποφασίσει μοιράζεται η ισχύς σε διάφορα επίπεδα σε κάθε τροχό, πάντα σε σχέση με την κατάσταση του δρόμου αλλά και την τοποθέτηση του αυτοκινήτου πάνω σ’ αυτόν.

Υπάρχει στάνταρ αερανάρτηση με δυνατότητα μεταβολής του ύψους, ενώ το σύστημα πέδησης λειτουργεί υποστηρικτικά για την ανάκτηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Εμφανισιακά η έκδοση διαφοροποιείται από τα φαρδύτερα φτερά και τους νέους προφυλακτήρες με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ενώ υπάρχουν διάφορες επιλογές σε ζάντες με νέα σχήματα και διάμετρο που μπορεί να φτάσει έως και τις 22 ίντσες.

Στο σαλόνι δεν υπάρχουν κάποιες εμφανείς αλλαγές, πέρα από κάποια σηματάκια με την ένδειξη “s” και δύο εξαιρετικά σπορ καθίσματα για τους εμπρός επιβάτες ως έξτρα εξοπλισμός.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

To Tesla των 25.000 ευρώ και των 700 χλμ. αυτονομίας

cars

Η VW θα μετατρέψει το τμήμα “R” σε μία σπορ μάρκα ηλεκτρικών

cars

H Suzuki Νέας Ζηλανδίας μετατρέπει το Jimny σε φορτηγάκι

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

Audi GT: Ο σκοτεινός ιππότης

cars

Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το VW Nivus;

cars

“Χρυσά” θα πληρώνουν οι Τούρκοι τα εισαγόμενα αυτοκίνητα

cars

Ανανέωση και ισχυρότερος κινητήρας γα το KIA Stinger

cars

Citroen Ami for All: Η πρωτοποριακή λύση για ΑμεΑ

cars