CARSNEWS
NEW MODELS

Ντριφτάροντας με το ηλεκτροκίνητο Rivian RT1 (Video)

Η Rivian, μια νεοφυής εταιρεία με έδρα στο Michigan, προχωρεί με γρήγορο ρυθμό την εξέλιξη του RT1, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου pickup μοντέλου της, καθώς και του R1S, το οποίο θα είναι η SUV έκδοσή του. Έπειτα από μια μικρή, αναγκαστική διακοπή στις δοκιμές, εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, οι άνθρωποί της έδωσαν στη δημοσιότητα τρία βίντεο στα οποία φαίνονται οι ικανότητες του οχήματος σε κάθε είδος εδάφους.

Σε αυτά, μπορούμε να δούμε τόσο τη δυνατότητα κίνησής του σε χωματόδρομο και σε βραχώδες έδαφος όσο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του εντός πίστας. Το RT1 βασίζεται σε πάτωμα τύπου «skateboard», κάτι που επιτρέπει να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και μεγάλο ωφέλιμο χώρο για επιβάτες και φορτίο. Η ανάρτησή του αποτελείται από διάταξη διπλών ψαλιδιών εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω. Διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μέγιστης ισχύος 200 PS έκαστος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή πρόσφυση των τροχών σε κάθε τύπο εδάφους και η καλή οδική συμπεριφορά και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με τη Rivian, το ηλεκτροκίνητο pickup θα διατίθεται σε διαφορετικές εκδόσεις αναφορικά με τη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ του η οποία θα κυμαίνεται μεταξύ 408 PS και 764 PS. Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη θεωρητική αυτονομία του, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών εκδοχών: τουλάχιστον 370 km με μπαταρίες 105 kWh, τουλάχιστον 488 km με μπαταρίες 135 kWh και τουλάχιστον 644 km με μπαταρίες 180 kWh. 

Στη ταχύτερη έκδοσή του, το RT1 θα επιταχύνεται από τα 0-60 mph (0-97 km/h) σε 3,0 sec ενώ σε όλες η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 201 km/h. Όπως ανακοινώνει η εταιρεία το όχημα ζυγίζει περίπου 2.600 kg και έχει δυνατότητα έλξης 4.990 kg. Τέλος, το αυτοκίνητο θα έχει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε τα βίντεο που δημοσίευσε η Rivian από τις δοκιμές εξέλιξης του οχήματος.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Φωτεινή επιγραφή με αστέρια θα έχει το ταμπλό της νέας Rolls Royce Ghost

cars

VW Tiguan 2020: Πολύ σκληρό για να πεθάνει

cars

Τον Απρίλιο η απάντηση της Volkswagen για την επένδυση στη Θάσο (UPD)

cars

Πότε έρχεται το ηλεκτροκίνητο Dacia των 11.000 ευρώ;

cars

Αμφίβολη η διεξαγωγή του Κινεζικού GP το 2023

cars

Από την κόλαση στον παράδεισο με τη σύγχρονη Alfa Romeo GTV GTA

cars

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών;

cars

Δοκιμάζουμε την δυναμική BMW 320d xDrive 190PS

cars

Τα σχεδιαστικά προβλήματα των αυτόνομων αυτοκινήτων

cars