CARSNEWS
AUTONEWS

Ξανά στο προσκήνιο η καυτή GR Corolla.

Η υπόθεση της καυτής Toyota GR Corolla είναι απίστευτο ταξίδι με ανηφόρες και κατηφόρες, ελπίδες και απογοητεύσεις. Δεδομένου ότι δεν έχουμε κάτι επίσημο στα χέρια μας, πορευόμαστε με φήμες και υπαινιγμούς επομένως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και μπορούμε να αποκλείσουμε ούτε το να ετοιμάζεται το μοντέλο κρυφά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως έγινε με το GR Yaris, ούτε να έχει μπει στο συρτάρι ώστε να εστιάσει η Toyota σε άλλες προτεραιότητες, όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγο καιρό.

Πάντως τα τελευταία δημοσιεύματα αναφέρουν πως η GR Corolla εντάσσεται στο πρόγραμμα της Toyota και πως θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα λένε πως για την κίνηση δεν θα φροντίζει κάποιο υβριδικό κινητήριο σύνολο (καθώς η Toyota δεν έχει κάτι τέτοιο στην γκάμα της και ενδεχομένως το κόστος εξέλιξης του να μην δικαιολογείται για ένα μοντέλο μόνο) αλλά ο τρικύλινδρος 1600άρης που είδαμε στο GR Yaris. Εκεί, ο κινητήρας με κωδικό G16E-GTS παράγει 261 ίππους και συνδυάζεται με ένα σύστημα τετρακίνησης αλλά δεν είναι σίγουρο αν η Toyota θα επιλέξει σε πλήρη “αντιγραφή” των τεχνικών χαρακτηριστικών του hot Yaris στην hot Corolla.

Ακόμα και σε μία ελαφρώς detuned έκδοση πάντως, ο κινητήρας μπορεί να προσφέρει περί τα 250 άλογα και σε συνδυασμό με την προηγμένη TNGA αρχιτεκτονική της Corolla που βάζει το δικό της λιθαράκι στην εξίσωση, η Toyota μπορεί να δημιουργήσει μία έκδοση που θα στέκεται επάξια απέναντι σε ανταγωνιστές όπως το Ford Focus ST, το Hyundai i30 N και το επερχόμενο VW Golf GTI. Μοντέλα όπως το Renault Megane RS Trophy και το Honda Civic Type R δεν θα είναι στο στόχαστρο της GR Corolla.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Kosmocar. Δίνει τη δυνατότητα για online αγορά αυτοκινήτου

cars

Mercedes-AMG: Η νέα SL αντικαθιστά την GT Roadster.

cars

Jeep Wrangler 4xe. Ετοιμάζεται για την Ευρώπη

cars

Έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία για τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Αγία Σοφία

cars

Νέο 5-θυρο Suzuki Jimny – Μεγαλύτερο και πιο πρακτικό!

cars

Οι κρέμες σώματος που θα ενυδατώσουν πραγματικά το δέρμα σας

cars

Το 15ο Grand Prix στη Σιγκαπούρη την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+

cars

Fiat Professional. Δίνει σημαντικές διευκρινήσεις στους επαγγελματίες

cars

Κάλυμνος: Μια συναρπαστική εμπειρία στη «Μέκκα» της αναρρίχησης

cars