CARSNEWS
NEW MODELS

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της επόμενης Mercedes GLC

Κάτω από βαρύ καμουφλάζ ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται οι πρώτες δοκιμές της επόμενης γενιάς GLC που θα κυκλοφορήσει τέλη 2021. Έτσι, η πρεμιέρα της GLC θα πραγματοποιηθεί περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από αυτή της νέας C-Class που την περιμένουμε τέλη του έτους.

Οι πρώτες μας πληροφορίες και από τις πρώτες spy φωτογραφίες που έχουμε δει αναφέρουν πως η Mercedes θα προχωρήσει σε μία σχεδιαστική εξέλιξη και όχι επανάσταση. Λογικά το μέγεθος αυτής της εξέλιξης θα είναι ανάλογο με το πέρασμα από την προηγούμενη στη νέα GLA.

Και μια αρκετά σημαντική διαφορά είναι πως η νέα GLC θα είναι χαμηλότερη, αλλά μακρύτερη και ελαφρώς φαρδύτερη. Επίσης το μεταξόνιο θα είναι μεγαλύτερο με ταυτόχρονη μείωση των προβολών. Την βάση θα αποτελέσει η εξελιγμένη πισωκίνητη πλατφόρμα MRA (Modular Rear Architecture) που χρησιμοποιείται και στην C-Class.

Η γκάμα των κινητήρων θα είναι εμποτισμένη σε όλες τις τετρακύλινδρες και εξακύλινδρες εκδόσεις με ήπια υβριδική τεχνολογία στα 48 Volt. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν και plug-in υβριδικές εκδόσεις πέρα από τις σημερινές βενζίνης 300e και ντίζελ 300de. Από πλευράς τεχνολογιών το highlight αναμένεται να είναι η ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Δείτε και ακούστε την Mercedes-AMG One (video)

cars

H Renault κλείνει το εργοστάσιό της στην Τουρκία, λόγω Κορωνοϊού

cars

To νέο Opel Mokka X κάνει τη σχεδιαστική έκπληξη

cars

Επιτέλους, turbo για το Mazda 3;

cars

GP Aυστρίας: Nίκη του Βottas σε έναν επεισοδιακό αγώνα

cars

Toyota: Tεράστια επένδυση στα ιπτάμενα ταξί!

cars

Η Aston Martin ξεκίνησε συνομιλίες με επενδυτές

cars

Οι Verstappen και Albon οδήγησαν τα πρωτότυπα της Aston Martin Valkyrie στο Silverstone (video)

cars

Σε “υψηλή τάση” η πορεία της VW για την ηλεκτροκίνηση

cars