CARSNEWS
AUTONEWS

Ξεκίνησαν οι δοκιμές της νέας Mercedes SL Roadster.

Καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα είναι σοβαρά όταν βλέπεις πως η ανακοίνωση της έναρξης των δοκιμών της ολοκαίνουριας SL Roadster ξεκινά με την λέξη “Affalterbach”. Με μία λέξη, η Mercedes-Benz κάνει σαφές ότι η SL επιστρέφει στις “motorsport ρίζες της” και όπως αρμόζει στην περίπτωση, την εξέλιξη της νέας γενιάς έχει αναλάβει η Mercedes-AMG – για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία του μοντέλου!

Έπειτα από αρκετούς μήνες προσομοιώσεων, “ψηφιακής” εξέλιξης και στατικών δοκιμών, η SL Roadster περνά στο επόμενο στάδιο που δεν είναι άλλο από τις δοκιμές στον δρόμο. Η γερμανική εταιρία γιορτάζει τρόπον τεινά αυτό το ορόσημο στην εξέλιξη του εμβληματικού μοντέλου της με την δημοσίευση επίσημων “κατασκοπευτικών” φωτογραφιών που ναι μεν δεν αποκαλύπτουν πολλά εξαιτίας του καμουφλάζ, αλλά μας δίνουν τουλάχιστον μία πρώτη γεύση της σιλουέτας της SL και των αναλογιών της. Αμφότερα, θυμίζουν έντονα τα αντίστοιχα μεγέθη της Mercedes-AMG GT. Λογικό, καθώς η νέα SL μοιράζεται την ίδια αρχιτεκτονική με το γερμανικό sports car και έτσι, αποκτά διαφορετικό προσανατολισμό και διαφορετικό χαρακτήρα.

Ενδιαφέρον, δεδομένου ότι οι προηγούμενες δύο γενιές εξοπλίζονταν με hard-top, παρουσιάζει και το γεγονός ότι η SL Roadster μοιάζει να επιστρέφει στην λύση της κλασικής, υφασμάτινης οροφής ενώ στον τομέα της εμφάνισης, ξεχωρίζουμε το χαρακτηριστικό μακρύ καπό, την “επιθετική” στάση και το στρογγυλεμένο πίσω μέρος που φιλοξενεί και τις απολήξεις της εξάτμισης. Απολήξεις που έρχονται σε (τουλάχιστον) δύο σχήματα υποδηλώνοντας την ύπαρξη διαφορετικών κινητήριων συνόλων. Περισσότερες πληροφορίες δεν διαθέτουμε προς το παρόν και η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.

The post Ξεκίνησαν οι δοκιμές της νέας Mercedes SL Roadster. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ακυρώθηκε η έκθεση της Γενεύης και για το 2021!

cars

Honda NT 1100 – Για ταξίδια

cars

Η Toyota συνεχίζει ακάθεκτη με το κορυφαίο, Yaris GR-4!

cars

Νέο Toyota Yaris. Με έμφαση στη σχεδίαση

cars

Hyundai i10 1.2 MPi. Ένα μεγάλο μικρό

cars

Peugeot Inception Concept – Η αυγή μίας νέας εποχής!

cars

Ο Πολάκης αποθεώνει τον Κασσελάκη: Η πιο σοβαρή αριστερή πρόταση τα τελευταία 30 χρόνια

cars

Νέο Honda Civic. Ώρα για ανανέωση

cars

Η Mercedes EQA διαθέσιμη σε δύο επιπλέον εκδόσεις.

cars