CARSNEWS
AUTONEWS

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW M3!

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η BMW παρουσίασε τη νέα γενιά της εμβληματικής M3. Μίας M3 που εξοπλίζεται με τον S58 εξακύλινδρο εν σειρά, 3-λιτρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα που παράγει 480 ίππους και 550 Nm ροπής στην “βασική” έκδοση και 510 ίππους με 650 Nm ροπής στην Competition. Μίας M3 που για πρώτη φορά, είναι διαθέσιμη με σύστημα τετρακίνησης αλλά και μία M3 που δεν ενδίδει στο ρεύμα της εποχής και προσφέρεται και με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο εκτός από το νέο, 8-τάχυτο αυτόματο.

Αφού περάσαμε λοιπόν το ορόσημο της επίσημης παρουσίασης του μοντέλου και πριν φτάσουμε στο επίσημο λανσάρισμα του στην αγορά την άνοιξη του 2021, η BMW ανακοινώνει με περίσσεια περηφάνια ότι ξεκίνησε η παραγωγή του στο εργοστάσιο της στο Μόναχο, όπου κατασκευάζονται και οι υπόλοιπες εκδόσεις της G20 3 Series. Έτσι, η M3 συμπληρώνει την οικογένεια της 3 Series (Sedan και Touring, βενζινοκίνητων, πετρελαιοκίνητων ή plug-in υβριδικών) στο Μόναχο ενώ η παραγωγή της M4 μετακομίζει στο Dingolfing. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία συναρμολόγησης της CFRP οροφής της M4 Coupe θα μπορεί να υιοθετηθεί και για την M3 ενώ στο τμήμα που έχει αναλάβει την παραγωγή των καθισμάτων στο Μόναχο, εκεί που κατασκευάζονται και τα νέα, ανθρακονημάτινα bucket, εισάγονται εντελώς νέες ροές εργασιών για χειροποίητη παραγωγή. Απαραίτητο, καθώς τόσο το καπό, όσο και τα πλαϊνά πάνελ της M3 είναι χειροποίητα και συναρμολογούνται στο χέρι.

Η ένταξη της M3 στη διαδικασία παραγωγής έγινε πολύ ομαλά. Μας ωφέλησε η τεράστια εμπειρία που αποκτήσαμε από προηγμένες γενιές οχημάτων BMW M

Δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του εργοστασίου, Robert Engelhorn.

The post Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας BMW M3! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα γενιά των μικρών της FCA θα βασίζεται σε τεχνολογία της PSA.

cars

Η Chevrolet αντικαθιστά την Camaro με ένα ηλεκτρικό sedan;

cars

Legende Automobiles Turbo 3. Θηριώδης εξέλιξη!

cars

Ford Mustang Mach 1. Έρχεται με σκοπό την απόλαυση

cars

Νέα Skoda Octavia RS. Και με δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου

cars

Οι δοκιμές συνεχίζονται για το Audi RS3.

cars

Μπλίνκεν: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα κινδυνεύει να απομονώσει περαιτέρω το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο

cars

Η BMW απλουστεύει την γκάμα της. Μοντέλα, εκδόσεις και κινητήρες!

cars

Το νέο Audi RS3 είναι ένα super-hatchback 400 ίππων.

cars