CARSNEWS
AUTONEWS

Ξεκίνησε η παραγωγή της BMW M8 Gran Coupe!

Η M8 Gran Coupe θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles με την αυτοπεποίθηση ενός μοντέλου που έχει ξεκινήσει η παραγωγή του. Το μεγάλο 4-θυρο coupe άρχισε να παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Dingolfing της Γερμανίας λίγο πριν το επίσημο λανσάρισμα του στην αγορά, τον Ιανουάριο του 2020.

Να θυμίσουμε ότι η 8 Series Gran Coupe ξεχωρίζει από την υπόλοιπη οικογένεια χάρη στις μοναδικές αναλογίες της, όπως προκύπτουν από την αύξηση κατά 239 χιλιοστά στο μήκος και κατά 201 χιλιοστά στο μεταξόνιο. Έτσι, ενώ διατηρεί τα σπορ χαρακτηριστικά ενός coupe, είναι σε θέση να προσφέρει χώρους για 5 άτομα και την πρακτικότητα των 2 επιπλέον θυρών σε σύγκριση με την coupe. Όσον αφορά στην M8 Gran Coupe συγκεκριμένα, επωφελείται από την τοποθέτηση του twin-turbo V8 της εταιρίας κάτω από το καπό, ο οποίος παράγει 626 ίππους και 750 Nm ροπής στην κορυφαία, Competition έκδοση. Φυσικά, υπάρχουν και οι απαραίτητες επεμβάσεις στην ανάρτηση, το σύστημα πέδησης και την εμφάνιση (τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα) ώστε το σύνολο να είναι ολοκληρωμένο.

Η BMW αναφέρει ότι το εργοστάσιο στο Dingolfing είναι υπεύθυνο για την παραγωγή 60 αυτοκινήτων στην ευρύτερη οικογένεια της M8, με τις Gran Coupe που βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής να αναπαριστούν το 40%. Να θυμίσουμε δε, ότι τον Απρίλιο του 2020 θα είναι διαθέσιμη και η M8 Gran Coupe First Edition. Τα 400 παραδείγματα που θα κατασκευαστούν θα είναι βαμμένα σε Aurora Diamond Green μεταλλικό χρώμα με το BMW Iconic Laser Light σε κίτρινη απόχρωση και ειδικές για την περίσταση, ζάντες ελαφρού κράματος.

Related Articles

Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Πώς θα φτάσετε στην Πλατεία Νερού

cars

Το Across είναι το νέο SUV της Suzuki και βασίζεται στο Toyota RAV4!

cars

Η Ρωσία λέει πως κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος και ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 47 ουκρανικά drones

cars

Νέο Opel Mokka. Σύγχρονο, μοντέρνο και… ηλεκτρικό!

cars

Έρχονται το ’23 τα νέα Skoda Superb και Kodiaq.

cars

McLaren: Προτεραιότητα η νίκη στον “πόλεμο” του βάρους!

cars

Volvo. Ετοιμοπαράδοτα XC40 & XC60 με σημαντικό όφελος

cars

Η Rolls-Royce προσφέρει μία ειδική Phantom για καλό σκοπό!

cars

Οι παραδόσεις της Mercedes-AMG One θα αρχίσουν το 2021 τελικά!

cars