CARSNEWS
AUTONEWS

Ξεκίνησε η παραγωγή του Volkswagen ID.3 στο Zwickau.

Όπως μας είχε υποσχεθεί η Volkswagen, στις 4 Νοεμβρίου του 2019 ξεκίνησε επίσημα η παραγωγή του ID.3 με τις πρώτες παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για τα μέσα του 2020. Η παραγωγή του ηλεκτρικού μοντέλου γίνεται στο Zwickau, σε μία μονάδα που το 2020 θα μπορεί να κατασκευάζει περί τα 100.000 αυτοκίνητα, με την παραγωγική δυνατότητα να αναβαθμίζεται το 2021 στα 330.000, πάντοτε ηλεκτρικά, αυτοκίνητα. Έξι διαφορετικά μοντέλα από τρεις διαφορετικές μάρκες του VW Group θα συναρμολογούνται στο Zwickau, χάρη σε εξαρτήματα όπως ηλεκτροκινητήρες, μπαταρίες κ.ά. που θα έρχονται εκεί από το Brunswick, το Kassel, το Salzgitter και το Wolfsburg.

Το ID.3 είναι ένα high-tech αυτοκίνητο από ένα high-tech εργοστάσιο. Με 1.700 περίπου ρομπότ, συστήματα αυτόνομης (άνευ οδηγού) μεταφοράς και πλήρως αυτοματοποιημένες διεργασίες παραγωγής, το Zwickau παρέχει μία ματιά στην σύγχρονη παραγωγή μεγάλου όγκου ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην τελική όμως, είναι οι άνθρωποι που παράγουν τα αυτοκίνητα και αυτοί είναι υπεύθυνοι για την επιτυχία μας. Η ομάδα στην Σαξονία ολοκλήρωσε μία διετή φάση μετατροπής που είχε ως αποτέλεσμα την σημερινή SOP με τεχνογνωσία και αφοσίωση.

Δήλωσε ο Thomas Ulbrich, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας αναφορικά με την μονάδα της Volkswagen στο Zwickau και το ID.3 που ξεκινά την “ζωή” του εκεί. Να θυμίσουμε ότι η εμπορική πορεία του ηλεκτρικού μοντέλου ξεκινά το ερχόμενο καλοκαίρι αλλά ήδη 35.000 άνθρωποι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του, καταθέτοντας προκαταβολή. Από αυτούς, 30.000 θα γίνουν ιδιοκτήτες της “1ST” έκδοσης ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα εξοπλισμού και μπαταριών, με το βασικό να ξεκινά κάτω από τα €30.000.

Related Articles

Αντίστροφη μέτρηση για την Ανάβαση Διονύσου – Έρχεται με 88 συμμετοχές

cars

Mercedes-Benz E-Class facelift. Σοφιστικέ, πολυτελής και σύγχρονη!

cars

BMW X1 xDrive 25e. Στο «ρεύμα» της εποχής

cars

Famagusta: Ανατριχιαστικό το τρέιλερ του β’ κύκλου – «Ποιος ρίχνει βόλια παιδιά να σκοτωθούν;»

cars

Έξι σημάδια ότι δεν είστε καλοί στο κρεβάτι – Μια sex therapist αναλύει

cars

Μαγείρεψε σολομό στο πλυντήριο πιάτων και τον βρήκε… «εκπληκτικό»

cars

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε τα αμυντικά έργα στο Χάρκοβο

Bury

KIA. Συνεχίζει την ανοδική της πορεία και με τα ηλεκτρικά της

cars

Παπανδρέου: Οι ευρωεκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της ΕΕ και συνακόλουθα για Ελλάδα και Κύπρο

Bury