CARSNEWS
NEW MODELS

Ξεκινούν οι παραδόσεις της Bugatti Divo στους ιδιοκτήτες της

Η Divo, παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2018 στο Los Angeles και προκάλεσε το ενδιαφέρον, καθώς επρόκειτο για ένα ακόμα πιο αποκλειστικό και με καλύτερες επιδόσεις αυτοκίνητο απ’ ό,τι η Bugatti Chiron. Τότε, δεν είχαν ανακοινωθεί πολλά στοιχεία για αυτή, παρά μόνο ότι τα δυναμικά χαρακτηριστικά της δεν θα συγκρίνονται με κανενός άλλου hypercar. Τα ίδιο συνέβη, επίσης, και σε ό,τι αφορά στην τιμή της η οποία ορίστηκε στα 5.000.000 ευρώ.

Η εξέλιξη της Divo συνεχίστηκε και πρόσφατα ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες αυτής. Η αρχική παρουσίασή της σε πελάτες της Bugatti είχε ως στόχο να διερευνήσει η εταιρεία την πρόθεσή τους να την αποκτήσουν ή όχι και εάν θα στηρίξουν την εξέλιξή της. Η απάντηση από αυτούς ήρθε άμεσα και ήταν σαφής: πουλήθηκαν και οι 40 μονάδες που είχε αποφασιστεί να κατασκευαστούν.

Αυτή η θετική εξέλιξη έβαλε τους ανθρώπους της Bugatti στη διαδικασία να εξελίξουν την Divo όπως προέβλεπε το σχέδιο δημιουργίας της. Το πρωτότυπο άρχισε δοκιμές σε πολλές πίστες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Nürburgring, με σκοπό να βελτιστοποιηθεί η συμπεριφορά του στις στροφές. Η Chiron είναι ταχύτατη στην ευθεία αλλά η Divo έπρεπε να είναι καλύτερη αυτής στις στροφές, χωρίς να χαθεί η άνεση που προσφέρει το όχημα. Αυτός ήταν ο στόχος που είχε τεθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από την Bugatti, το πρωτότυπο κάλυψε περισσότερα από 5.000 km κινούμενο με ταχύτητα έως 380 km με σκοπό να ρυθμιστούν κατάλληλα το πλαίσιο και οι αναρτήσεις. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι οι μηχανικοί της εταιρείας έφτασαν πραγματικά στο όριο τη ρύθμισή τους, ως το σημείο που ήταν δυνατόν χωρίς να αρχίσει να υποσκελίζεται ούτε η πρόσφυση στις στροφές ούτε η άνεση. Επανεξετάστηκαν από την αρχή όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου (σημ.: Chiron) και η Divo είναι κατά 35 kg ελαφρύτερη, χάρη στην ευρύτερη χρήση ανθρακονήματος, στην κατάργηση αποθηκευτικών χώρων εσωτερικά και στην τοποθέτηση απλού ηχοσυστήματος. Με αυτά, το βάρος της Divo περιορίστηκε οριακά κάτω από τους δύο τόνους, στα 1.996 kg.

O διάταξης W16 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας χωρητικότητας οκτώ λίτρων αποδίδει 1.500 PS και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 380 km/h. Τέλος, το επανασχεδιασμένο αμάξωμα της Divo έχει ενεργές αεροδυναμικές πτέρυγες οι οποίες αναπτύσσουν 90 kg περισσότερα κάθετης δύναμης.

Διαβάστε, επίσης: Live: Δείτε την επίσημη πρεμιέρα της απίστευτης Bugatti Divo.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα κινητά της apple ξεκινούν να ανοίγουν αυτοκίνητα!

cars

H σύγχρονη BMW 2002 είναι πολύ ελκυστική

cars

Επίσημο: Με 730 ίππους η νέα Mercedes-AMG GT Black Series

cars

Δοκιμάζουμε το εκρηκτικό Audi SQ2 Quattro των 300 ίππων!

cars

Δοκιμάζουμε το πολυδιάστατο ΚΙΑ XCeed των 140 ίππων (video)

cars

Ανάκληση 1,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων με ελαττωματικούς αερόσακους

cars

Το teaser του αγωνιστικού επιβεβαιώνει τη μεγάλη μάσκα της νέας BMW M4

cars

Ποια ήταν τα αγαπημένα αυτοκίνητα του Elon Musk;

cars

Δείτε πόσο πωλείται μία σούπερ σπάνια και πανέμορφη Citroen DS21 κουπέ

cars