CARSNEWS
F1 & RACES

Οδεύει προς ματαίωση το Grand Prix Αυστραλίας

Η έλευση του νέου έτους, αντί για αισιοδοξία φέρνει πονοκεφάλους στη Formula 1 αφού ο εναρκτήριος αγώνας του 2021 οδεύει προς ματαίωση λόγω Covid-19.

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν είναι προγραμματισμένη για τις 21 Μαρτίου στο Άλμπερτ Παρκ, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ένας αγώνας που ματαιώθηκε πέρυσι και καθώς πρόκειται για σιρκουί πόλης που αφορά εντελώς διαφορετικές διαδικασίες από έναν αγώνα σε κανονική πίστα, είναι ήδη εξαιρετικά αμφίβολος.

Η Αυστραλία διατηρεί άλλωστε και αυστηρούς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Όποιος εισέρχεται στη χώρα υποχρεούται σε δύο εβδομάδες καραντίνας, πράγμα που θα ισχύσει και για όσους λάβουν μέρος στο Australian Open του τένις, που είναι προγραμματισμένο για τις 8-21 Φεβρουαρίου.

Δεν έχει αρχίσει ακόμα η προπώληση εισιτηρίων ενώ οι εργασίες για τη διαμόρφωση της αγωνιστικής διαδρομής, συνήθως ξεκινούν στα τέλη Ιανουαρίου. Άρα σύντομα θα παρθεί μία απόφαση, φημολογείται μάλιστα πως ίσως αυτή να είναι θέμα ωρών.

aus20-alfaromeo-b1000x600

Αν όντως προχωρήσει η αναβολή του αγώνα της Μελβούρνης, η πρεμιέρα του 2021 θα μεταφερθεί στις 28 Μαρτίου και τον προγραμματισμένο αγώνα στο Σακχίρ του Μπαχρέιν. Ενώ η τρίτη στάση είναι στη Σαγκάη, στην Κίνα, στις 11 Απριλίου, με την 25η Απριλίου να παραμένει κενή ημερομηνία (δείτε το καλεντάρι πατώντας εδώ).

Θεωρείται ουτοπικό να πάει εκεί ο αγώνας της Αυστραλίας, η λογική λέει πως θα μεταφερθεί στην τελική ευθεία της σεζόν. Πάντως κι εκεί, οι κενές ημερομηνίες δεν είναι πολλές: 19 Σεπτεμβρίου, 17 Οκτωβρίου, 7 και 21 Νοεμβρίου. Εκτός αν η Liberty Media προχωρήσει σε γενικότερη αναδιάρθρωση του προγράμματος ώστε να στριμώξει και τον αγώνα της Αυστραλίας.

aus20-thursday-ferrari-a1000x600

Διαβάστε επίσης:

Το F1 Vlog βγαίνει… εκτός δρόμου για το Ράλι Ντακάρ (video)

Χάρης Κουνενής: Αποκλειστική συνέντευξη με τον Έλληνα της AlphaTauri

O Schumacher όπως θέλω να τον θυμάμαι (video αφιέρωμα)

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Λιούις Χάμιλτον: Σεισμός στη Formula 1! Το Sky Sports επιβεβαιώνει το deal με τη Ferrari

cars

Δεν σταματά την εξέλιξη της SF90 η Ferrari

cars

FIA quadruples max fine for F1 drivers to €1m

cars

Ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα της νέας Ferrari

cars

Horner says Mercedes will be ‘plotting’ to topple Red Bull

cars

F1 2024: Οι πέντε πιο σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ενόψει της νέας σεζόν

cars

F1: Ποια μονάδα ισχύος ήταν η καλύτερη της χρονιάς;

cars

Schumacher-Hamilton: Η ιστορία, μέσα από τα δικά τους λόγια (video)

cars

Η Cadillac προετοιμάζει τμήμα μονάδων ισχύος F1

cars