CARSNEWS
NEW MODELS

Οι βαλβίδες για αναπνευστήρες της Ferrari έχουν πάνω τους το Cavallino Rampante

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές super cars στον κόσμο, οι ιταλικές Ferrari και Lamborghini, συμβάλλον με το δικό τους τρόπο στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι στις αρχές του μήνα η Lamborghini ξεκίνησε με την παραγωγή υφασμάτινων μασκών και προστατευτικών ασπίδων, ενώ τώρα πλέον δραστηριοποιείται και η Ferrari.

H οποία κατασκευάζει στο εργοστάσιό της στο Maranello βαλβίδες για αναπνευστήρες και εξαρτήματα για μάσκες προστασίας. Τα εξαρτήματα αυτάς όπως και οι βαλβίδες είναι από θερμοπλαστικό υλικό και κατασκευάζονται στο τμήμα όπου συνήθως η Ferrari φτιάχνει τα πρωτότυπά της με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας.

Η Ferrari, ακολουθώντας το παράδειγμα της Lamborghini βάζει σε όλα τα εξαρτήματα που κατασκευάζει το σήμα της, το όριο άλογο, αναφέροντας πως πρόκειται για μια ένδειξη εθνικής υπερηφάνειας και δεν είναι θέμα marketing.

Κάποιες από τις βαλβίδες που κατασκευάζει η Ferrari έχουν εξελιχθεί από τη Mares, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στον καταδυτικό εξοπλισμό, ενώ η σχεδίασή τους είναι τέτοια ώστε να ταιριάζουν απόλυτα σε μάσκες που υποστηρίζουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα του αναπνευστικού. Άλλα εξαρτήματα παραδίδονται στην εταιρεία Solid Energy, η οποία μετατρέπει καταδυτικές μάσκες σε προστατευτικές για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι βαλβίδες και εξοπλισμός που θα προκύψει με τη βοήθεια και των εξαρτημάτων που κατασκευάζει η Ferrari θα διανεμηθούν μέσω της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας σε νοσοκομεία στο Μπέργκαμο, στη Τζένοα, στη Μόντενα και το Σασουόλο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Knight Vision R: Με αγάπη από την Αμερική και με 1.000 άλογα!

cars

Η Porsche εξελίσσει εντυπωσιακό σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης για ηλεκτρικά SUV

cars

To Skoda Enyaq iV δίχως ίχνος καμουφλάζ

cars

Η Lotus γιορτάζει τα 20 χρόνια της Exige

cars

H Mercedes παραμένει η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία με γυναικείο όνομα

cars

Η επιστροφή στη «νέα» κανονικότητα επιβάλλει μείωση φορολόγησης και ρεαλιστική αξιοποίηση πόρων

cars

Ford Puma: Ο Έλληνας σχεδιαστής του μιλά για το νέο SUV

cars

Euro 7: Έντονες αντιδράσεις για το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars