CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Ιάπωνες προμηθευτές μεταφέρουν την παραγωγή εκτός Κίνας

Ο κοροναϊός έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές, εξαιτίας του κλεισίματος των εργοστασίων στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας. Τόσο τις αποκλειστικά εγχώριες όσο και αυτές που αποτελούν συνεργασία με ευρωπαϊκές, αμερικανικές ή ιαπωνικές εταιρείες. Τα προβλήματα στην παραγωγή δεν εντοπίζονται όμως μόνο στην Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως τη Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία, καθώς εκτός από τα εργοστάσια των κατασκευαστών έκλεισαν και αυτά των προμηθευτών.

Τι κάνει κανείς στην περίπτωση αυτή; Αναζητά λύσεις προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό έκανε και έναν Ιάπωνας προμηθευτή ο οποίος συνεργάζεται με τη Mazda και μετέφερε την παραγωγή του από το κινέζικο Jiangsu στο Μεξικάνικο Guanajuato state.

Φυσικά και δεν μετέφερε το εργοστάσιο της Κίνας. Απλά αύξησε το ύψος της παραγωγής στο εργοστάσιο του Μεξικό κατά 50% προκειμένου να μπορεί να τροφοδοτήσει τη Mazda με στοιχεία για τα αμαξώματα των Mazda 3 και CX-30. Τα στοιχεία που κατασκευάζονται μεταφέρονται αεροπορικώς στο εργοστάσιο της Mazda στην Ιαπωνία, διαδικασία που θα κοστίσει στην ιαπωνική εταιρεία επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ.

H Koito Manufacturing, που είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής προβολέων και πίσω φώτων LED στο κόσμο έχει επίσης κλείσει το εργοστάσιό της στην Κίνα και εξετάζει την κάλυψη της ζήτησης -είναι προμηθευτής μεταξύ άλλων των Toyota και Nissan- από κάποιο από τα άλλα εργοστάσιά της ανά το κόσμο. Το ίδιο θα κάνει και η Kasai Κogyo, που κατασκευάζει τις επενδύσεις στις πόρτες και τμήμα των οροφών για τη Honda.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αυτό είναι το ισχυρότερο MG παραγωγής ever!

cars

Η Lamborghini αποκαλύπτει το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο της ιστορίας της

cars

Το τρομακτικό ατύχημα που σόκαρε τον V. Rossi (video)

cars

Πώς να «μεταμορφώσετε» το Toyota MR2 σας σε… supercar! (video)

cars

Ιεροσυλία ή εξέλιξη; Τι λέτε για μία ηλεκτρική κλασική Alfa Romeo Giulia;

cars

Και όμως! Αυτή η ταλαίπωρη Porsche 911 έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους!

cars

Test Drive: Hyundai Ioniq 5 77kWh 230PS – Δοκιμάζουμε το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς

cars

Μαραθώνιος Αθήνας: Δείτε ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

cars

Εγκρίθηκε η κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία

cars