CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Ισπανοί στράφηκαν στα παλιά αυτοκίνητα

Η αλλαγή στις συνήθειές μας που επέφερε η πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι πολυδιάστατη και πλέον αφορά στην πλειονότητα των καθημερινών δραστηριοτήτων επιλογών μας. Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για παρατήρηση και καταγραφή ως φαινομένου, μεταξύ άλλων, είναι και η τάση που καταγράφεται στην ισπανική κοινωνία. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν άρχισε να σημειώνεται και πάλι αύξηση του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην ιβηρική χώρα, οι Ισπανοί άρχισαν να αγοράζουν σωρηδόν παλιά και φτηνά αυτοκίνητα. Αυτό, ως ένα μέτρο να αποφεύγουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον συνωστισμό, αλλά και να πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Αυτοκινητικών Σπουδών, τους δύο τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ηλικίας μεγαλύτερης των 20 ετών αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με πριν και έφτασαν περίπου τις 44.000 μονάδες. Βάσει των δεδομένων, ο μέσος όρος στην τιμή αγοράς τους ήταν περίπου 1.400 ευρώ, ενώ καταγράφηκαν και αγορές παλαιών αυτοκινήτων με τιμή 500 ευρώ. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων τον περασμένο Ιούλιο στην Ισπανία αυξήθηκαν μόλις κατά 1%, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2019, ενώ τον Αύγουστο καταγράφηκε πτώση 10% σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, ο αριθμός των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της χώρας μειώθηκε κατά 40% σε σχέση με την περσινή εποχή. Οι ισπανικές Αρχές της παρατηρούν το φαινόμενο αγοράς παλαιών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά προβληματίζονται για την επιβάρυνση που θα έχει η ποιότητα του αέρα στις μεγαλουπόλεις από την κυκλοφορία τους, καθώς –εκ των πραγμάτων– είναι πιο ρυπογόνα από τα σύγχρονα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κλασικά Land Rover με μηδενική εκπομπή ρύπων!

cars

Τριακόσια νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας

cars

Η VW θέλει το Golf R πεντακύλινδρο όμως η Audi… αρνείται

cars

Το νέο Opel Insignia και η τεχνολογία φωτισμού IntelliLux LED Pixel Light

cars

Η Singer Porsche 911 “Malibu” πωλείται 875.000 δολάρια

cars

To Kia e-Soul Cargo είναι το πιο «πράσινο» και επαγγελματικό

cars

Γιατί τα πρωτότυπα μοντέλα έχουν τέτοιο καμουφλάζ;

cars

H Aston Martin θα απολύσει 500 εργαζόμενους

cars

Το αντίο της VW στον Σκαραβαίο με μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους (video)

cars