CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Κινέζοι ενώνουν Mercedes και Volvo

Mercedes και Volvo συνιστούν δύο βασικούς παίκτες της premium σκηνής στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τους Γερμανούς να διατηρούν τα σκήπτρα της κατηγορίας των πολυτελών οχημάτων και τους Σουηδούς να διεκδικούν χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές θα φάνταζε απίθανη, τουλάχιστον σε εκείνους που αγνοούν ότι η κινεζική Geely, στην οποία ανήκει η Volvo, κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών της Daimler, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 10% του συνόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι Κινέζοι είναι εκείνοι που προωθούν τη συνεργασία ανάμεσα στην Mercedes-Benz και τη Volvo τόσο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης όσο και στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ειδικότερα, Mercedes και Volvo πρόκειται να εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία της νέας γενιάς του ηλεκτροκίνητου smart, το οποίο μάλιστα θα παράγεται στην Κίνα απ’ όπου και θα «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μάλιστα οι δύο κατασκευαστές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν και μια υπηρεσία executive μεταφορών η οποία θα απευθύνεται στο κινεζικό κοινό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Έτσι θα είναι η νέα BMW 2 Active Tourer

cars

H Lotus ετοιμάζει ένα entry-level μοντέλο

cars

«Έφυγε» ο Sir Stirling Moss… (videos)

cars

Πωλείται μια πανέμορφη και σούπερ σπάνια Maserati MC12 Corsa

cars

Αυτή είναι η ιδανική πίστα Formula 1! (video)

cars

To νέο Seat Leon μάς δείχνει τα φώτα του

cars

Αντίστροφη μέτρηση για τις νέες BMW M3 & M4

cars

Δοκιμάζεται το νέο Honda Civic Type R

cars

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για τη Lamborghini το 2019

cars