CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Κινέζοι ενώνουν Mercedes και Volvo

Mercedes και Volvo συνιστούν δύο βασικούς παίκτες της premium σκηνής στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με τους Γερμανούς να διατηρούν τα σκήπτρα της κατηγορίας των πολυτελών οχημάτων και τους Σουηδούς να διεκδικούν χρόνο με τον χρόνο μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο κατασκευαστές θα φάνταζε απίθανη, τουλάχιστον σε εκείνους που αγνοούν ότι η κινεζική Geely, στην οποία ανήκει η Volvo, κατέχει ένα σημαντικό μερίδιο μετοχών της Daimler, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 10% του συνόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, οι Κινέζοι είναι εκείνοι που προωθούν τη συνεργασία ανάμεσα στην Mercedes-Benz και τη Volvo τόσο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης όσο και στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Ειδικότερα, Mercedes και Volvo πρόκειται να εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία της νέας γενιάς του ηλεκτροκίνητου smart, το οποίο μάλιστα θα παράγεται στην Κίνα απ’ όπου και θα «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Μάλιστα οι δύο κατασκευαστές φιλοδοξούν να δημιουργήσουν και μια υπηρεσία executive μεταφορών η οποία θα απευθύνεται στο κινεζικό κοινό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Isegami: Κάντε μια γρήγορη βόλτα στο… στοιχειωμένο τούνελ του Ράλλυ Ιαπωνίας (video)

cars

Video: Πώς να βγάλεις ένα Lada μέσα από το σπίτι σου

cars

Μεγάλος περίπατος: Σε ένα παράλληλο σύμπαν…

cars

Το νέο Ford GT Liquid Carbon ανεβάζει ισχύ και ήχο (video)

cars

Με 320 χιλιόμετρα αυτονομίας το ηλεκτρικό Fiat 500e

cars

Περί παράνομων σταθμεύσεων και καινών δαιμονίων

cars

Το Drako Dragon SUV έρχεται με 2.000 PS και 0-100 km/h κάτω από 2 sec. (photos)

cars

H SportsX δείχνει την SUV όψη της Alpine A110

cars

Η Volkswagen λέει πως τα sedan δεν έχουν «πεθάνει»!

cars