CARSNEWS
NEW MODELS

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμη

Ακόμη και αν ισχύσουν αυστηρότερες νομοθεσίες για τις εκπομπές ρύπων ο σύγχρονος πολιτισμός είναι αδύνατο να εγκαταλείψει τις μηχανές εσωτερικής καύσης. «Οι θερμικοί κινητήρες έχουν πολύ μεγαλύτερο μέλλον από αυτό που έχουν προβλέψει ορισμένοι» δήλωσε ο Matthias Rabe, ο υπεύθυνος στο τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Volkswagen στο βρετανικό Autocar.

Ο λόγος που θα είναι μαζί μας οι ΜΕΚ είναι πως όσο και αν ωριμάσει μέσα στα επόμενα χρόνια η τεχνολογία των ηλεκτρικών δεν θα μπορεί να ξεπεράσει την σχέση φόρτισης/ αυτονομίας των συμβατικών αυτοκινήτων. Τουλάχιστον όχι στο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Ο ίδιος προβλέπει πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο εξέλιξης και χρήσης συνθετικών καυσίμων παρατείνοντας την χρήση των μηχανών εσωτερικής καύσης.

Ο Rabe τονίζει πως τα αυστηρά όρια που επιβάλουν αγορές όπως της ΕΕ μπορεί να προωθούν την ηλεκτροκίνηση, αλλά παράλληλα και την αναζήτηση για τεχνολογίες βιοκαυσίμων ή συνθετικών καυσίμων (e-fuels). Από την άλλη, πέρα από τα αυτοκίνητα υπάρχουν και άλλα ζητήματα, όπως το θέμα του βάρους των μπαταριών. Διότι όσο και να εξελιχθούν αυτές θα είναι σχεδόν αδύνατη η χρήση τους σε μεγάλα αεροσκάφη.

Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε πρόσφατα και η BMW η οποία πιστεύει ότι οι κινητήρες καύσης έχει ακόμα μεγάλο δρόμο μπροστά της με τον υπεύθυνο στο R&D της εταιρίας Klaus Froehlich να εκφράζει τη δέσμευση της εταιρείας για τις ΜΕΚ για τουλάχιστον άλλα 30 χρόνια.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αποσύρεται η McLaren από το Grand Prix Αυστραλίας

cars

Βρήκαμε στην Ελλάδα το πιο φθηνό ηλεκτρικό (+video)

cars

Chevrolet Corvette φτάνει τα 278 χλμ./ώρα στον πυθμένα μιας λίμνης (Video)

cars

Δοκιμάζουμε στην Ελλάδα τη νέα Skoda Octavia στην εκδοση 1.5 TSI

cars

Αυτό είναι το νέο Skoda Superb Scout

cars

Διακοπές με το αυτοκινούμενο Fiat Professional Ducato

cars

H ονειρεμένη Alfa Romeo C8-R ξυπνά την ελπίδα

cars

Κορωνοϊός: Ποια αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευάζει 5 εκ. μάσκες την ημέρα;

cars

Επίσημα οι νέες Porsche 911 Targa 4 & Targa 4S (video)

cars