CARSNEWS
F1 & RACES

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ricciardo στη McLaren (+video)

Μία από τις μεγάλες ειδήσεις της περυσινής σεζόν αφορούσε στην απόφαση του Daniel Ricciardo να μετακομίσει στο στρατόπεδο της McLaren.

O Αυστραλός που το 2019 ανέλαβε ηγετικό ρόλο στο project της Renault αφήνοντας τη Red Bull Racing με την οποία και αναδείχθηκε στη Formula 1, αποφάσισε μεσούσης του νέου project πως αυτό δεν του εξασφάλιζε την καλύτερη προοπτική για το μέλλον.

Έτσι ήρθε η απόφαση νέας αλλαγής αγωνιστικής στέγης, με την ιστορική ομάδα να αποτελεί την επιλογή του – θέμα που απασχόλησε και ένα επεισόδιο του ντοκιμαντέρ Drive To Survive στο Netflix.

ricciardo-bahraintest21-e1000x600

Όμως πέραν της… δραματοποιημένης παρουσίασης των πραγμάτων εκεί, ο 31χρονος έδωσε και μία αναλυτικότερη περιγραφή των σκέψεων που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο επίσημο κανάλι της Formula 1 στο YouTube.

«Μπορούσα να δω το βήμα εξέλιξης που είχε κάνει η McLaren το 2019. Νομίζω πως τράβηξαν την προσοχή των paddock και ένιωθα πως είχαν πλέον βγει από τα πιο σκοτεινά χρόνια, όπου προσπαθούσαν να αναδομήσουν την ομάδα. Και το 2019 τα είχαν καταφέρει. Είχαν ενώσει όλα τα κομμάτια και φαινόταν πως για τα επόμενα χρόνια, το πλάνο θα αφορούσε δόμηση και εκτέλεση. Οι βάσεις υπήρχαν», είπε ο Αυστραλός εστιάζοντας στην αλλαγή δεδομένων στο στρατόπεδο της Βρετανικής ομάδας.

ricciardo-bahraintest21-b1000x600

Η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε πέρυσι, όπου εξασφάλισε την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία των κατασκευαστών. Παρότι ο Ricciardo επανέφερε τη Renault στο βάθρο (και μάλιστα δις), ήταν ξεκάθαρο πως η McLaren είχε πιο ανοδική πορεία.

«Υπέγραψα στις αρχές του 2020 και στην πορεία αυτής της σεζόν σημείωσαν επιπλέον βήματα προς τα εμπρός. Νομίζω είχαν την πιο πολλά υποσχόμενη παρουσία στο grid. Μου άρεσαν εξ αρχής όσα είδα και ένιωσα άνετα. Όλοι νομίζω νιώθουν άνετα στη McLaren. Αλλά αυτό μη παρεξηγηθεί, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη δουλειά», είπε μεταξύ άλλων ο γεννημένος στο Περθ οδηγός.

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο video που ακολουθεί…

Στο ντεμπούτο του ως οδηγός της McLaren, είδε την καρό σημαία του τερματισμού έβδομος, παρότι η MCL35M του ήταν από νωρίς «τραυματισμένη».

Επόμενη μονομαχία στην αρένα της Formula 1, είναι το… Pirelli Gran Premio Del Made In Italy E Dell’emilia Romagna, που θα διεξαχθεί στην πίστα της Ίμολα.

Διαβάστε επίσης:

To F1 Vlog της πρεμιέρας του 2021 (video)

Η Mercedes-AMG F1 λύνει το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ

O Alonso εγκατέλειψε λόγω ενός… σάντουιτς!

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

cars

«Βόμβα» στην F1: Νέα στοιχεία για την απρεπή συμπεριφορά του Χόρνερ!

cars

Formula 1: Φερστάπεν και Αλόνσο αναμετρήθηκαν στο padel πριν την “μάχη” τους στο GP του Μπαχρέιν

cars

Ο Τεντ Κράβιτζ έχει άσχημα νέα για τον Σέρχιο Πέρεζ

cars

Βολφ: «Περίμενα να κερδίσουμε τον Φερστάπεν στο Σίλβερστον»

cars

Ο Kubica έχει να «αγωνιστεί» από το 2010!

cars

F1 GP Τουρκίας: Νίκη στο χάος και τίτλος για τον Hamilton

cars

GP Στυρίας: Νίκη ουσίας για Verstappen και Red Bull

cars

Σουμάχερ: Σε δημοπρασία σπάνιο μονοθέσιο Ferrari που οδήγησε ο θρύλος της F1

cars