CARSNEWS
NEW MODELS

Οι οδηγοί της F1 θα μπορούν να αλλάζουν το σχέδιο του κράνους τους σε κάθε αγώνα

Ένας από τους παλαιότερους κανονισμούς που βρισκόταν σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια καταργείται από φέτος, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των αλλαγών που θα συμβούν στην Formula 1. Aυτό αφορά την υποχρέωση των οδηγών να έχουν μόνο έναν χρωματισμό στο κράνος τους καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, τον οποίο μπορούσαν να αλλάξουν για έναν και μόνο αγώνα.

Ο λόγος που είχε επικρατήσει αυτός ο κανονισμός είναι για να μπορεί το κοινό και οι δημοσιογράφοι να γνωρίζουν τον οδηγό που βρίσκεται μέσα στο μονοθέσιο. Τώρα οι οδηγοί μπορούν να αλλάζουν αν το επιθυμούν το χρώμα και τα σχέδιο σε κάθε αγώνα. 

Μέσα στις αλλαγές που ψηφίστηκαν για να ισχύσουν από φέτος είναι η προσθήκη ενός κιλού στο μίνιμουμ βάρος (έφθασε στα 746 κιλά) και αποφασίστηκε να γίνει και ένα δοκιμαστικό session μετά το Γκραν Πρι του Abu Dhabi όπου θα τεστάρουν τα ελαστικά των 18 ιντσών της Pirelli.

Yπάρχουν επίσης μερικές επιπλέον αλλαγές για το 2021 στο αεροδυναμικό πακέτο, τα συστήματα ασφαλείας για τις συγκρούσεις καθώς και μία μικρή διεύρυνση του χώρου για τους σπόνσορες στο επάνω μέρος του μονοθεσιου καθώς και στην πίσω αεροτομή.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

McRae vs McRae: Ένα επικό video με άρωμα WRC

cars

Η Ferrari Stallone θα μπορούσε να είναι η επόμενη LaFerrari

cars

Σας ευχαριστούμε, ένα συγκινητικό βίντεο από τη Volkswagen

cars

Η απόλυτη ηλεκτρική κόντρα: Τesla Model S Raven vs Porsche Taycan Turbo S

cars

Κατάσχεση περιουσίας για τον «φοροφυγά» Latvala!

cars

Δοκιμάζουμε το Mazda MX-5 RF στο Virginia International Raceway (Video)

cars

«Καμπανάκι» από τη FIA σε Ferrari και Mercedes

cars

Μια ρωσική Porsche για φίλημα!

cars

Eπτά μουσεία αυτοκινήτου που μπορείς να επισκεφτείς από τον υπολογιστή σου

cars