CARSNEWS
F1 & RACES

Οι ομάδες απέρριψαν δύο λύσεις για το GP Κίνας

Σε αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκονται η Formula 1 και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά με το Grand Prix της Κίνας.

Ο αγώνας της Σαγκάης είναι προγραμματισμένος για τις 19 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα για τους Ορθόδοξους. Όμως λόγω του κορωνοϊού είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να διεξαχθεί τότε αφού κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στην ασιατική χώρα έχει ματαιωθεί έως και τον Απρίλιο. Τουλάχιστον.

Στο ίδιο πλαίσιο ματαιώθηκε και το ePrix της Κίνας που θα διεξαγόταν τρεις εβδομάδες νωρίτερα στους δρόμους της Σανυά. Όμως στη Formula 1 τα μεγέθη είναι διαφορετικά και τα συμφέροντα πολύ μεγαλύτερα. Δεδομένου του πόσο σημαντική είναι η συγκεκριμένη αγορά για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλους χορηγούς, αναζητείται απεγνωσμένα λύση!

Σε προηγούμενο άρθρο σας ενημερώσαμε για την άρνηση των διοργανωτών του Grand Prix Ρωσίας να αλλάξουν μεταξύ τους θέση στο καλεντάρι οι δύο αγώνες. Αυτό ήταν το πλάνο Α. Όμως σύμφωνα με το Auto Motor und Sport έχουν ήδη απορριφθεί και το πλάνο Β αλλά και το πλάνο Γ. Τι περιελάμβαναν αυτά; Την τοποθέτηση του αγώνα της Κίνας σε δύο κενά Σαββατοκύριακα.

Το ένα ήταν αμέσως μετά το ουγγρικό Grand Prix αλλά αυτό θα σήμαινε πως οι ομάδες θα είχαν τον Αύγουστο διάλειμμα δύο εβδομάδων αντί τριών. Το άλλο ήταν ανάμεσα στους αγώνες στη Βραζιλία και το Άμπου Ντάμπι, όμως θα σημαίνει πως η τελική ευθεία της σεζόν θα είχε αγώνες σε τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, μπορεί να περάσουν και δύο εβδομάδες μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση.

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Πορτογαλίας: Pole στο νήμα για τον Hamilton!

cars

Η Williams παρουσίασε τη νέα FW43 (video)

cars

Sainz αντί Vettel στη Ferrari;

cars

O Χάμιλτον μπερδεύτηκε και μπήκε στο αυτοκίνητο του Ράσελ (vid)

cars

Abu Dhabi GP – Kατατακτήριες: Ο Verstappen στην pole

cars

Χόρνερ: «Είπαμε στον Πέρεζ τρεις φορές: Μείνε μέσα στις λευκές γραμμές»

cars

Η Θεσσαλονίκη πατάει γκάζι με το Λευκό Πύργο να μετατρέπεται σε πίστα της Formula1

cars

Νίκη και ρεκόρ από τον Φερστάπεν

cars

F1 GP Ιταλίας : Τα τελευταία νέα & oι καλύτεροι χρόνοι αυτή την στιγμή

cars