CARSNEWS
F1 & RACES

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

Η Formula 1 όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, πλέον αυτή την περίοδο σε αχαρτογράφητα νερά λόγω της παγκόσμιας πανδημίας των κορωνοϊού.

Οι πρώτοι επτά αγώνες στο καλεντάρι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν είτε αναβληθεί είτε ακυρωθεί ενώ η καλοκαιρινή παύση εργασιών στα εργοστάσια έχει μεταφερθεί στις προσεχείς εβδομάδες, ώστε να είναι πιο εύκολη η αναδιάρθρωση του προγράμματος και η διεξαγωγή όσο γίνεται περισσότερων Grand Prix μέσα στο 2020.

Με τον αγώνα του Μονακό να έχει ακυρωθεί, η Liberty Media καλείται να βρει νέες ημερομηνίες για εκείνους σε Μπαχρέιν, Κίνα, Βιετνάμ, Ολλανδία κι αν είναι εφικτό και για εκείνους σε Αυστραλία και Ισπανία. Όλα αυτά αν όντως το πρωτάθλημα ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου και το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως τόνισε ο CEO της F1, Chase Carey, στην τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη Liberty, τη FIA και τους διευθυντές των ομάδων, συμφωνήθηκε πως λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν θα χρειαστεί η ομοφωνία για τη θέσπιση του νέου προγράμματος.

«Λόγω των ειδικών συνθηκών και των πολλών αναβολών αγώνων αλλά και της απόφασης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να μεταφερθεί η καλοκαιρινή παύση εργασιών για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, συζητήσαμε την ανάγκη επιπλέον ευελιξίας για να προγραμματίσουμε εκ νέου όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες όταν βελτιωθεί η κατάσταση με τον Covid-19. Υπήρχε πλήρης υποστήριξη της πρότασης από τις ομάδες. Η Formula 1 και η FIA θα συνεργαστούν στενά για να αναδιοργανώσουν το καλεντάρι του 2020 και θα συμβουλευτούν τις ομάδες αλλά όπως αποφασίστηκε, δεν θα απαιτείται πλέον η ομόφωνη στήριξη από αυτές», είπε ο Carey στο motorsport.com.

Διαβάστε ακόμα:

Επίσημο: Αναβάλλονται και τα GP Ολλανδίας, Ισπανίας και Μονακό

Η Formula 1 ζήτησε (επιτέλους) συγνώμη…

Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στα paddock της F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Briatore: «Αυτή δεν είναι Ferrari»

cars

Θα επιστρέψει στην Ινδιανάπολη η Formula 1;

cars

Επίσημο: Χωρίς θεατές το βρετανικό Grand Prix!

cars

McLaren: Με καλλιτεχνικό άγγιγμα στην Yas Marina

cars

Norris commends ‘crazy’ new F1 circuit

cars

Formula 1: Αυτό είναι το νέο μονοθέσιο της McLaren

cars

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία σήμερα έγινε πίστα της Formula 1

cars

Ποινές στο Σότσι για τους οδηγούς της Honda

cars

Στις μεγάλες οθόνες των Village Cinemas η πρεμιέρα της Φόρμουλα 1

cars