CARSNEWS
NEW MODELS

Οι ομάδες της F1 ζητούν να αναβληθούν οι αλλαγές για το 2021

Μετά και την επίσημη αναβολή των  πρώτων Γκραν Πρι, οι ομάδες της Formula 1 βρίσκονται μάλλον σε μία κατάσταση πανικού. Σε μία τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ των αρχηγών των ομάδων, συζητήθηκε να παραμείνουν σε ισχύ οι κανονισμοί του 2020 και το 2021, και να παγώσει το R&D για τα νέα πλαίσια και κιβώτια μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Motorsport.com εννέα από τις δέκα ομάδες συμφώνησαν σ’ αυτό, με την Ferrari να ζητά λίγο περισσότερο χρόνο για να σκεφτεί την πρόταση. 

Με την σεζόν του 2020 αβέβαιη, οι ομάδες δεν θέλουν να ξοδέψουν επιπλέον χρήματα για να εξελίξουν ένα νέο μονοθέσιο. Κάθε αγώνας που δεν γίνεται επηρεάζει τα έσοδα της εταιρίας τα οποία προέρχονται και από τα χρήματα που παίρνουν από τους εκάστοτε οργανωτές. Υπάρχει επίσης και η ανησυχία ότι η αναστάτωση στην αυτοκινητοβιομηχανία θα παρασύρει εκτός του σπορ και τους σπόνσορες, κάτι που θα ήταν μεγάλο κόστος για όλες τις ομάδες. 

Παράλληλα οι ομάδες έχουν ήδη ξοδέψει εκατομμύρια για να εξελίξουν τα αυτοκίνητα του 2020, και θέλουν προφανώς να βλέπουν να αποδίδει η επένδυσή τους μέσα στους αγώνες. Καθώς ήδη έχουν ανακοινωθεί 4 αναβολές Γκραν Πρι και ίσως ακολουθήσουν και άλλες, η μόνο οδός για να βγάλουν τα έξοδα της εξέλιξης των μονοθεσίων του 2020 είναι να τα κρατήσουν και για το 2021.

Οι ομάδες θα συναντηθούν με τον Chase Carey, τον Ross Brawn και τον Jean Todt για να συζητήσουν το θέμα σήμερα, και η απόφαση θα παρθεί από την FIA. Αν όντως περάσει η επιθυμία των ομάδων για να τρέξουν και το 2021 τα φετινά μονοθέσια, ίσως παραμείνουν κάποιοι άλλοι νέοι κανόνες, όπως οι περιορισμοί στον προϋπολογισμό που θα ισχύει από το 2021 αλλά και η μείωση της διάρκειας των Γκραν Πρι σε τρεις ημέρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το αυτοκίνητο ενός θρύλου δεν θα μπορούσε παρά να είναι… θρυλικό (Video)

cars

Με αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα το ηλεκτρικό Fiat 500e

cars

Συνεργασία Ford με Volkswagen για EV και αυτόνομη οδήγηση

cars

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Kosmoride είναι εδώ!

cars

BMW i3 Urban Suite: Από το σαλόνι σας στον δρόμο

cars

Η Formula E «μάχεται» τον COVID-19

cars

Η Nissan θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη

cars

To Toyota Yaris απέθανε. Ζήτω το Toyota Yaris!

cars

H Ineos θέλει να αγοράσει εργοστάσιο της smart

cars