CARSNEWS
AUTONEWS

Οι περικοπές της Renault ίσως μας κοστίσουν την Alpine!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι η πανδημία κόστισε στους κατασκευαστές αυτοκινήτων – κυριολεκτικά και μεταφορικά. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί σε απίστευτο βαθμό και αυτό σε μία εποχή που οι επενδύσεις για την εξέλιξη νέων τεχνολογιών πρέπει να συνεχιστούν αν η εταιρία θέλει να είναι βιώσιμη και σχετική. Ο συνδυασμός όμως έχει φέρει τις εταιρίες σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και δεν είναι λίγες αυτές που εξετάζουν σχέδια περικοπών ώστε να βγούνε σχετικά αλώβητες από την κρίση.

Μία από αυτές είναι η Renault που καταστρώνει ένα πλάνο με στόχο των μείωση των εξόδων κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ και αν αληθεύουν τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, το εν λόγω πλάνο απειλεί τόσο την Alpine όσο και κάποια από τα μοντέλα της. Όσον αφορά στα μεμονωμένα μοντέλα, έχουμε ξαναπεί ότι το μέλλον των Megane, Talisman, Espace και Scenic είναι αμφίβολο και θα κριθεί χωρίς συναισθηματισμούς και ταμπού. Το ίδιο όμως ισχύει και για την Alpine, καθώς η Renault εξετάζει το κλείσιμο 4 εργοστασίων: το Coisy-le-Roi στα προάστια του Παρισιού, το Fonderie de Bretagne στο Lorient, το Flins έξω από το Παρίσι και αυτό στη Dieppe, όπου κατασκευάζεται η A110!

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί σαφές αν η Renault σκοπεύει να καταργήσει την Alpine μόλις 3 χρόνια μετά την αναβίωση της ή αν απλά θα μεταφέρει την παραγωγή της A110 σε κάποια άλλη από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γαλλική φίρμα εξασφάλισε ένα δάνειο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ με τις εγγυήσεις της κυβέρνησης που θα την βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση. Ακόμα κι αυτό όμως, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν και κατά πόσο έχει επηρεάσει το διαρθρωτικό σχέδιο της Renault. Θα μάθουμε σε μερικές ημέρες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Alpine θυμάται τις παλιές, καλές εποχές με το A110 SportsX Concept.

cars

Η Ford δείχνει το μέλλον των επιδόσεων με μία ηλεκτρική Mustang 900 ίππων!

cars

Ford Mustang GT3 και GT4: Αγωνιστική πρεμιέρα στην θρυλική Daytona

cars

Renault Rafale: Από τους αιθέρες στην κατηγορία των C-SUV’s

cars

Η Βουδαπέστη κάλεσε τον αμερικανό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί για μια φράση του Μπάιντεν περί «δικτάτορα» Ορμπάν

cars

O 3D πίνακας οργάνων της Continental στο Genesis GV80.

cars

Νέο Mercedes-Benz e Sprinter –  Διήνυσε 475 χιλιόμετρα με μια φόρτιση

cars

«Ήθελε κάτι να μου πει, αλλά δεν πρόλαβε» – Αποκαλυπτική μαρτυρία για τον 19χρονο φοιτητή από τα Σπάτα

cars

Η Alpine “δεν θα ξεφύγει από τον εξηλεκτρισμό”.

cars