CARSNEWS
F1 & RACES

Οι προβλέψεις του Webber για τη νέα σεζόν!

Μπορεί το κοινό του μαγικού κόσμου της Formula 1 να ελπίζει πως το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 θα είναι ανατρεπτικό, όμως για τον Mark Webber τα φαβορί δεν αλλάζουν.

Ο πρώην οδηγός της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχρισε τη Mercedes AMG και τον Lewis Hamilton ως τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση και των φετινών τίτλων σε κατασκευαστές και οδηγούς αντίστοιχα.

«Νομίζω πως θα είναι δύσκολο να ανταγωνιστεί κανείς τη Mercedes, τόσο λόγω του επιπέδου λειτουργίας της ομάδας όσο και λόγω του Lewis. Η υβριδική μηχανή της είναι απίστευτα αξιόπιστη ενώ η Ferrari έχει δείξει αδυναμία σε αυτόν τον τομέα. Θα ήθελα πολύ να βλέπω τη Ferrari στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Ήταν πολύ καλοί στις κατατακτήριες πέρυσι αλλά αυτές δεν δίνουν βαθμούς. Πρέπει να αποδίδεις και στον αγώνα. Εκεί έρχεται η Mercedes, η στρατηγική της και ο Lewis. Ως σύνολο. Σιγά-σιγά αποδομούν τον αντίπαλο», σχολίασε ο Αυστραλός.

Στη συνέχεια, ο 45χρονος σήμερα νικητής 8 Grand Prix στα χρόνια του στη Formula 1, στάθηκε ειδικά στον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και τη διαφορά που κάνει σε σχέση με κάθε άλλο οδηγό.

«Δεν έχω κάτι ενάντια στον Valtteri (Bottas) αλλά ο Lewis είναι ένας από τους σπουδαιότερους οδηγούς στην ιστορία του σπορ. Αποτελεί τεράστια πρόκληση για κάθε αντίπαλο. Δεν ξέρω κανέναν που θα ένιωθε άνετα σε άμεση αντιπαράθεση μαζί του. Δυσκόλεψε τόσο τον Fernando Alonso ενώ ήταν μόλις στην πρώτη του σεζόν στην F1!  Ο Valtteri κάνει ότι μπορεί αλλά ο Lewis είναι μεγάλο πρόβλημα για τον ανταγωνισμό. Παραμένει πεινασμένος για επιτυχίες, ανακαλύπτει συνεχώς νέες πτυχές του ταλέντου του κι αυτά είναι αρετές που είμαστε πολλοί τυχεροί που βλέπουμε. Στα μισά της καριέρας του κάποιοι ανησυχούσαν πως δεν θα είχε όσο σπουδαία καριέρα θα έπρεπε βάσει ταλέντου. Αλλά ανέκαμψε και νομίζω πως σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν η καθοδήγηση του Niki Lauda και του Toto Wolff», είπε ο Webber στη Sydney Morning Herald.

Η νέα σεζόν αρχίζει στις 15 Μαρτίου με το Grand Prix της Αυστραλίας.

Διαβάστε επίσης:

Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Σ.Αραβίας: Και πάλι το 1-2 η Red Bull!

cars

Aston Martin chief admits concerns about Fernando Alonso’s new F1 contract

cars

Καλαντάρι Formula 1 2024 με 24 Grand Prix

cars

How MotoGP inspired F1’s latest TV innovation

cars

Τα video highlights της επικής αλλαγής θέσεων Rossi-Hamilton

cars

Οι «μάχες» μεταξύ team-mates το 2023

cars

F1 – Sergio Perez: Τα νέα Pirelli ευνοούν κάποιες ομάδες

cars

F1 Grid Girl : Eντυπωσιακή νέα Wag του αστέρα της F1 εντοπίστηκε στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι

cars

This Speedy New 83-Foot Yacht Is Like a Formula 1 Race Car of the Seas

Bury