CARSNEWS
MARKET

Οι σκύλοι λατρεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κάποιοι τα αγαπούν, κάποιοι τα μισούν, άλλους τους αφήνουν παγερά αδιάφορους. Οι μόνοι που πραγματικά και επιστημονικά αποδεδειγμένα λατρεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι οι σκύλοι!

Σε πείραμα που διεξήγαγε το τμήμα κτηνιατρικής φαρμακευτικής του πανεπιστημίου Λίνκολν της Αγγλίας, διαπιστώθηκε πως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αισθάνεται πολύ πιο άνετα στο ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, από ό,τι αν βρίσκεται σε όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης – και συγκεκριμένα, ντίζελ. Η ομάδα του καθηγητή κτηνιατρικής, Daniel Mills, πήραν 20 σκύλους και τους πήγαν 10λεπτες βόλτες με δυο αυτοκίνητα: ένα EV και ένα με πετρελαιοκινητήρα. Η διαδρομή ήταν η ίδια ακριβώς και σε κοινές ώρες της ημέρας, για να καταστούν όσο το δυνατόν πιο ταιριαστά τα δείγματα και να μειωθούν οι πιθανότητες παρεμβολών από εξωγενείς παράγοντες, όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ενόσω βρίσκονταν στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, οι σκύλοι σηκώνονταν από την ξαπλωμένη τους θέση 50% λιγότερο από ό,τι όταν ταξίδευαν με το ντίζελ! Μια τεράστια διαφορά, που αποδίδεται στους κραδασμούς και το θόρυβο του συνδυασμού πετρελαιοκινητήρα-συστήματος μετάδοσης, οι οποίοι λάμπουν δια της απουσίας τους σε ένα EV. Οι βιομετρικές ενδείξεις αποτυπώνουν έναν καρδιακό παλμό, που είναι 30% χαμηλότερος στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Κάτι που εκτός της ηρεμίας του τετράποδου, έχει ευεργετικές επιπτώσεις και στην ακεραιότητα των επενδύσεων του εσωτερικού, καθώς οι υψηλοί παλμοί κατά τη διάρκεια ταξιδιού συνδέονται με τη ναυτία. Με άλλα λόγια, υπάρχει 30% μεγαλύτερη πιθανότητα να πετάξει «ρουκέτα» σε πετρελαιοκίνητο παρά σε EV.

Παράλληλα με τα επιστημονικά ευρήματα, σε έρευνα του CarGurus το 43% των ιδιοκτητών σκύλων ανέφερε πως τα συμπαθέστατα λαγωνικά είναι πιο ήρεμα και το 45% πως κλαψουρίζουν λιγότερο σε ηλεκτρικό όχημα. Αξίζει να αναφερθεί πως πολλά EV μοντέλα, όπως τα Tesla και Rivian, διαθέτουν ειδικά προγράμματα εξαερισμού που επιτρέπουν την παραμονή σκύλου μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ ο ιδιοκτήτης λείπει.

Related Articles

Οδηγούμε το Hyundai Kona – 1.0 T

cars

Παρουσιάστηκαν τα νέα Mini John Cooper Works Clubman και Countryman

cars

Η Kia στους τελικούς του League of Legends 2019

cars

Η αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της Mini για αστικές μετακινήσεις

cars

Δυο «Χρυσά Τιμόνια» για την BMW

cars

Τα οφέλη της LED τεχνολογίας στα φώτα του αυτοκινήτου

cars

Το Volkswagen T-Roc Cabriolet συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά σε ένα αυτοκίνητο

cars

Η BMW i7 έγινε ταξί στην Ιαπωνία

cars

«Πανελλήνιο» Athens Experience Car Services

cars