CARSNEWS
F1 & RACES

Οι 10 κορυφαίες νίκες του Schumacher (video)

Συμπληρώνονται επτά χρόνια από την ημέρα που τραυματίστηκε ο Michael Schumacher και καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε ότι αφορά στην πορεία της υγείας και της αποθεραπείας του, σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας λίγο… από τον Schumi όπως τον θυμόμαστε!

Νικητή, μαχητή, για πολλούς τον κορυφαίο οδηγό στην ιστορία της Formula 1, άσχετα αν στατιστικά πλέον βρίσκεται στην κορυφή μόνο σε ότι αφορά στον αριθμό πρωταθλημάτων όπου -όπως κι ο Lewis Hamilton- έχει επτά.

Ο Γερμανός κατέκτησε 91 νίκες στην πλούσια καριέρα του και το βρετανικό Autosport διάλεξε τις δέκα σημαντικότερες και τις παρουσιάζει στο ενδιαφέρον video που ακολουθεί.

#10 Κίνα, 2006


Η τελευταία νίκη στην καριέρα του Schumacher, αν και δεν αποδείχθηκε αρκετή για να του εξασφαλίσει τον όγδοο τίτλο

#9 Γαλλία, 2004


Άλλη μία κόντρα με τον ανερχόμενο τότε Fernando Alonso, χρειάστηκε στρατηγική μαεστρία και απόδοση εντός πίστας, ώστε με τέσσερα pit stop (!) Schumacher-Ferrari να κάνουν το colpo grosso.

#8 Βέλγιο, 1992


Ένα γύρο μετά το ντεμπούτο του στο Σπα με τη Jordan, o Schumi πανηγύρισε την παρθενική του νίκη, πλέον με τα χρώματα της Benetton

#7 Βραζιλία, 1994


Η τρίτη νίκη του «Weltmeister», αυτή τη φορά με αντίπαλο τον θρυλικό Ayrton Senna

#6 Βέλγιο, 1995


Μία επική αντεπίθεση. Εκκίνησε μόλις δέκατος-έκτος και από τον γύρο 15 μαχόταν για την πρωτοπορία κι έπειτα, σε μία από τις πολλές κόντρες του με τον Damon Hill, τον κρατούσε πίσω του παρότι είχε ακόμα σλικ

#5 Ισπανία, 1996


Μετά από κακή εκκίνηση υπό δύσκολες συνθήκες, στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν έκτος. Στον γύρο 9 είχε ανέβει δεύτερος και στον γύρο 12 ήταν πρώτος. Ο ταχύτερος γύρος του ήταν 2.2 δευτερόλεπτα κάτω από οποιονδήποτε άλλο, στην πρώτη σπουδαία παράστασή του ως οδηγός της Ferrari.

schumi-spain96-act1000x600

#4 Μονακό, 1997


Η σωστή επιλογή ελαστικών του έδωσε το πάνω χέρι και η κυριαρχία του ήταν τέτοια που κάποια στιγμή άνοιξε το προβάδισμά του άνω του ενός λεπτού!

#3 Ουγγαρία, 1998


Άλλο ένα παιχνίδι στρατηγικής, με τον Schumacher να χάνει χρόνο πίσω από τις McLaren και να αποφασίζει να περάσει σε στρατηγική 3 pit stop. Έπρεπε όμως να ανοίξει διαφορά 25 δευτερολέπτων σε μόλις 19 γύρους. Τα κατάφερε.

#2 Ευρωπαϊκό GP, 1995


Μετά το τελευταίο του pit stop, είχε 16 γύρους για να καλύψει διαφορά 24 δευτερολέπτων από τη Ferrari του Jean Alesi. Ως οδηγός της Benetton τότε, κάρφωσε το πόδι στο πάτωμα και δύο γύρους πριν το φινάλε κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία.

#1 Ιαπωνία, 2000


Δεν ήταν η δυσκολότερη νίκη του, ήταν όμως ίσως η σημαντικότερη. Άλλωστε κι ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει εκείνον τον αγώνα ως «τον αγώνα της ζωής του». Ήταν στην πρωτοπορία 19 γύρους ενώ ο Hakkinen 33 και χρειάστηκαν μερικοί πολύ γρήγοροι γύροι πριν το τελευταίο του pit stop ώστε να πάρει το πάνω χέρι. Αυτή τη νίκη σηματοδότησε την έναρξη της κυριαρχίας της Ferrari.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Διαβάστε επίσης:

Formula 2: Ο Mick Schumacher είναι ο πρωταθλητής του 2020!

Επίσημο: Ο Schumacher στη Formula 1 με τη Haas (updated)

Schumacher-Hamilton: Η ιστορία, μέσα από τα δικά τους λόγια (video)

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σαν Σήμερα: Ο πρώτος τίτλος του Χάμιλτον με τη Mercedes (vid)

cars

Συγκλονιστικά λόγια για τον Σουμάχερ: «Η πιο θλιβερή σκέψη είναι ότι ο Μίκαελ δεν είναι κοντά σε αυτό που θυμόμαστε»

cars

To συγκινητικό video αφιέρωμα της Mercedes για τον Lauda

cars

Αλλάζουν τα λάστιχα στην Formula 1 -Ποιες αλλαγές έρχονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

cars

Αμφιβολίες για τη διεξαγωγή του GP Καναδά λόγω των δασικών πυρκαγιών στο Κεμπέκ

cars

Vienna to host second Formula 1 Exhibition following record-breaking success in Madrid

cars

Υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Mercedes ο Βολφ

cars

Πότε αποκαλύπτεται η νέα Ferrari!

cars

Θετικός στον Covid-19 o Charles Leclerc

cars