CARSNEWS
NEW MODELS

Οι 24 Ώρες του Le Mans μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο

Οι 24 Ώρες του Le Mans είναι από τους πιο διάσημους αλλά και σημαντικούς αγώνες στο αγωνιστικό καλεντάρι το μηχανοκίνητου αθλητισμού ανά τον κόσμο. Φέτος η διεξαγωγή τους ήταν προγραμματισμένη για τις 13 και 14 Ιουνίου. Όπως όμως μπορείτε να φανταστείτε η πανδημία του κορωναϊού καθιστά ιδιαίτερα επισφαλή τη διεξαγωγή του πιο γνωστού αγώνας αντοχής στις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Έτσι λοιπόν οι διοργανωτές, που είναι το Automobile Club de de l’Ouest αποφάσισαν, σε συνεννόηση τόσο με τη Διεθνή Ομοσπονδία FIA (Féderation Internationale Automobile) όσο και με την οργάνωση του FIA WEC (World Endurance Championship- Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής), να αναβάλλουν τον αγώνα. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του είναι το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Pierre Filllon, πρόεδρος του Automobile Club de l’Ouest είπε χαρακτηριστικά πως «η χρονική μετάθεση των 24 Ωρών του Le Mans από τις αρχικές ημερομηνίες του Ιουνίου είναι ο πιο σωστός τρόπος, κάτω από τις τρέχουσες συνθήλες για να προχωρήσουμε».

Ταυτόχρονα απεύθυνε έκκληση σε όλους να μην εκτίθενται, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Gerard Neveu, επικεφαλής των FIA WEC και ELMS είπε «αυτή είναι μια απόλυτα σωστή απόφαση. Τώρα εργαζόμαστε στην τροποποίηση του ημερολογίου των WEC και ELMC για το υπόλοιπο της σαιζόν».

Η τελευταία φορά που ο διάσημος αγώνας είχε γίνει και πάλι Σεπτέμβριο ήταν το 1968 λόγω των κοινωνικών αναταραχών στη Γαλλία το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς (Μάης ’68).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ρεκόρ δεκαετίας για την Peugeot στην Ελλάδα

cars

Αυτό είναι το νέο Audi A3 Sportback (Video)

cars

Το προφητικό και άκρως εντυπωσιακό Hyundai Prophesy περνά στην παραγωγή

cars

Tα δέκα Fiat Panda που έμειναν στην ιστορία (Video)

cars

Οι Κινέζοι είναι έτοιμοι για τις αθάνατες μπαταρίες των 2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

cars

H Mercedes G-Class μετατρέπεται σε θηριώδες pickup 800 ίππων (video)

cars

Υπερδάνειο 6,3 δις ευρώ της Ιταλίας για τη συγχώνευση PSA-FCA!

cars

Hyperion XP-1: Ένα supercar με υδρογόνο

cars

Έτοιμη η πρώτη Aston Martin DB5 Goldfinger (βίντεο)

cars