CARSNEWS
F1 & RACES

Οι 6 καλύτεροι αντίπαλοι του Jenson Button (video)

Μία αναδρομή στην αγωνιστική του καριέρα στο μαγικό κόσμο της Formula 1 πραγματοποίησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Jenson Button.

Στο πλαίσιο vodcast του Sky Sports, ο κάτοχος του τίτλου του 2009 συνομίλησε με άλλους δύο βετεράνους, τους Martin Brundle και τον Karun Chandhok, με τον δημοσιογράφο Simon Lazenby να έχει το συντονισμό της συζύτησης.

Κι όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει τους έξι καλύτερους οδηγούς της F1, διάλεξε οδηγούς με τους οποίους έχει βρεθεί αντιμέτωπος στο πλαίσιο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και διάλεξε επτά.

«Θα σας πω τους έξι της λίστας μου και είναι όλοι από την εποχή που αγωνιζόμουν εγώ – μόνο έτσι μπορώ να τους κρίνω. Είναι πάντα δύσκολο να συγκρίνεις για παράδειγμα τον Juan Manuel Fangio με τον Lewis Hamilton. Κάθε δεκαετία που αλλάζει, το σπορ είναι και εντελώς διαφορετικό! Θα βάλω τον Lewis στη λίστα, μαζί με τον Fernando Alonso. Ήμουν teammate και με τους δύο, είναι σπουδαία ταλέντα, παρότι εντελώς διαφορετικοί. Ο Sebastian Vettel, το να πάρει τέσσερις συνεχόμενους τίτλους ήταν σπουδαίο. Πρέπει επίσης να πω τον Max Verstappen. Δεν έτρεξα πολύ μαζί του, όμως βλέποντας τις εμφανίσεις του, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως στη Βραζιλία το 2016… ήταν εξωπραγματική εμφάνιση, ήταν απίστευτα όσα έκανε. Έφτανε συνέχεια στη στροφή 1 κι έμοιαζε να είναι όλα εκτός ελέγχου. Οποιοσδήποτε άλλος οδηγός θα είχε τρακάρει πέντε φορές, όμως εκείνος διατηρούσε τον έλεγχο. Και θα πω και δύο οδηγούς από τα πρώτα μου χρόνια στη Formula 1, τον Mika Hakkinen και προφανώς τον σπουδαίο Michael Schumacher», είπε ο 40χρονος.

Ο Button αγωνιζόταν στη Formula 1 από 2000 έως το 2016, κάνοντας μία τελευταία εμφάνιση στο Grand Prix του Μονακό το 2017. Σε 309 Grand Prix, κατέκτησε 15 νίκες, 8 pole positions, βρέθηκε 50 φορές στο βάθρο, σημείωσε 8 ταχύτερους γύρους και μάζεψε 1235 βαθμούς.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Διαβάστε ακόμα:

Με πόσα μονοθέσια μπορεί να γίνει Grand Prix της F1;

Οι ομάδες της F1 συμφώνησαν σε σημαντικές αλλαγές κανονισμών

H Daimler φέρεται να θέλει τον Vettel στη Mercedes F1

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Visa και οι Ομάδες της Red Bull Formula One ανακοινώνουν παγκόσμια συνεργασία

cars

Σαν Σήμερα: Όταν η BAR «τρομοκράτησε» στις ομάδες της F1 (vid)

cars

Πρόταση ανανέωσης στον Vettel αλλά…

cars

Τρέλα για την Mercedes F1 από υποψηφίους μηχανικούς (+video)

cars

Συνταξιούχοι: Τέλος στο «πέναλτι» για όσους εργάζονται – Φορολογική η νέα φόρμουλα

cars

Έρχεται το F1 Manager 2023 (vid)

cars

F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!

cars

GP ΗΠΑ με γεύση από… ελαστικά 2020!

cars

Βολφ: «Η Mercedes έχει να ανέβει ένα μεγάλο βουνό» – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars