CARSNEWS
AUTONEWS

Οι “hypercar” κανονισμοί φέρνουν την Peugeot πίσω στο Le Mans!

Αν ψάχνεις ένα επιτυχημένο παράδειγμα κανονισμών που άλλαξαν για να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές και να κερδίσουν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πέρα από τους “hypercar” κανονισμούς που έχει ανακοινώσει η FIA για το World Endurance Championship και φυσικά, την κορωνίδα του, τον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Οι νέοι κανονισμοί έχουν ήδη την πλήρη στήριξη των Toyota και Aston Martin που ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στη νέα, κορυφαία κατηγορία ενώ εταιρίες όπως η Lamborghini και η McLaren εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Μία παλιά γνώριμη των αγώνων αντοχής όμως αποφάσισε να μπει στον χορό όσο οι άλλοι το σκέφτονται. Ο λόγος για την Peugeot που έκανε γνωστή την πρόθεση της να επιστρέψει στο Le Mans με ένα αγωνιστικό στην hypercar κατηγορία το 2022! Η γαλλική φίρμα δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές επιπλέον πληροφορίες για την επιστροφή της αλλά η ανακοίνωση αυτή και μόνο ήταν αρκετή για να δώσει νέο ενδιαφέρον στους αγώνες αντοχής. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι η Peugeot έχει σημαντική προϊστορία στις 24 ώρες του Le Mans καθώς διεκδικούσε τη νίκη από το 2007 έως και το 2011, έχοντας σταθεί και στο κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου το 2009, μέχρι που “τράβηξε την πρίζα” στο πρόγραμμα της το λίγο πριν την έναρξη της σεζόν το 2012.

Από το 2017 εστίασε την δραστηριότητα της στον χώρο του World Rallycross Championship ενώ το επιτυχημένο πρόγραμμα της για το Dakar Rally έφτασε στο τέλος του με την καρό σημαία του τερματισμού το 2018. Έτσι, είναι “ελεύθερη” τόσο οικονομικά όσο και από την πλευρά του ανθρώπινου δυναμικού να εξελίξει ένα hypercar που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει για άλλη μία φορά την κορυφή.

Related Articles

Έτοιμη η Εθνικής Ελλάδας για τον τελικό πρόκρισης με τη Γεωργία στο Euro 2024

cars

ΣΥΡΙΖΑ: Η Εξεταστική για τα Τέμπη θα έπρεπε να οδηγήσει σε Προανακριτική

cars

Η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid είναι ένα υβριδικό 699 ίππων!

cars

Ferrari F8 Spider. Το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα!

cars

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι το 60% των αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτροκίνητα έως το 2040

cars

Αυτοί είναι οι φιναλίστ για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς

cars

BMW X7 Dark Shadow Edition. Απολύτως σκοτεινή!

cars

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Κυριακής: Η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι, θα παλέψω για τη δικαίωση του παιδιού μου

cars

Επηρεάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός από την ολική έκλειψη; – Ποιες είναι οι επιπτώσεις

cars