CARSNEWS
AUTONEWS

Οι Lotus Elise και Exige αποχωρούν με στιλ.

Η Lotus ήταν αναγκασμένη να παίζει το “παιχνίδι” των ειδικών εκδόσεων λόγω της στασιμότητας στο μέτωπο των νέων μοντέλων εδώ και αρκετό καιρό, σε βαθμό που το έμαθε πάρα πολύ καλά. Όλα τα παιχνίδια όμως έχουν ένα τέλος και για την Lotus, το τέλος έρχεται με την Type 131 που σημαίνει την απαρχή μίας νέας εποχής. Ταυτόχρονα όμως, σημαίνει και το τέλος των Elise και Exige και για να γιορτάσει το γεγονός, η Lotus λανσάρει την τελευταία ειδική έκδοση των εμβληματικών, πλέον, μοντέλων της – κυριολεκτικά και ονομαστικά τελευταία.

Αυτές είναι λοιπόν οι Elise και Exige “Final Edition” που λανσάρονται στην αγορά με την “εκτενέστερη λίστα” στοιχείων ή με πιο απλά λόγια, τον καλύτερο εξοπλισμό που έχουμε δει στα εν λόγω μοντέλα από το 1996 που πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η Elise και το 2000 που έκανε το ίδιο η Exige. Για την ακρίβεια, οι Elise και Exige Final Edition είναι διαθέσιμες σε διάφορα “εμβληματικά χρώματα” όπως το Azure Blue που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 25 χρόνια και το Racing Green που είδαμε στο εκθεσιακό μοντέλο στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 1995.

Αντικαθιστώντας την Elise Sport 220, η Elise Sport 240 Final Edition προσφέρει 240 ίππους και 244 Nm ροπής ενώ χαρακτηριστικό της εμμονής της Lotus στην λεπτομέρεια, είναι οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος που είναι 500 γραμμάρια ελαφρύτερες από τις προηγούμενες. Λίγο πιο πάνω είναι η Elise Cup 250 Final Edition με ορισμένες αεροδυναμικές προσθήκες, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους και ένα προαιρετικό ανθρακονημάτινο πακέτο που μειώνει το βάρος έως και στα 931 κιλά. Οι οπαδοί της πιο σκληροπυρηνικής Exige, θα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην Sport 390, την Sport 420 και την Cup 430 με την τελευταία να είναι και η πιο άγρια όλων με 430 ίππους να έχουν να κινήσουν μόλις 1.110 κιλά χάρη στην εκτενέστατη δίαιτα, με αποκορύφωμα το ανθρακονημάτινο πακέτο και τις πανάλαφρες ζάντες 17 ιντσών εμπρός και 18 πίσω. Κάπως έτσι αποχαιρετούμε δύο πολύ συμπαθή, old-school sports cars που όρισαν μία ολόκληρη εποχή για την ιστορική αγγλική εταιρία. Τα αποχαιρετούμε χωρίς λύπη όμως καθώς προσμένουμε τα καλύτερα.

The post Οι Lotus Elise και Exige αποχωρούν με στιλ. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ετοιμάζεται το νέο Lexus IS με πολύ διαφορετικό look!

cars

Καρναβάλι Νάξου 2024: Ξέφρενο πάρτι στο νησί της Αριάδνης – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

cars

Jeep – και trailer παντός εδάφους  

cars

Δένδιας από Βοστώνη: Ανάγκη ανάπτυξης ευρωπαϊκού αμυντικού βραχίονα σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ

cars

Η.Π.Α.: Το “κανόνι” της Hertz προκαλεί ανησυχίες.

cars

Η Hennessey ήδη ετοιμάζει ένα V8 Bronco 750 ίππων!

cars

Fiat 500Χ Yachting. Η σωστή έκδοση για την εποχή

cars

Audi SQ7 & SQ8: Διαθέσιμα και με V8 βενζινοκινητήρα 507 ίππων.

cars

Τι σημαίνει να είναι κάποιος κοινωνιοπαθής

cars