CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Verstappen και Albon οδήγησαν τα πρωτότυπα της Aston Martin Valkyrie στο Silverstone (video)

Η Valkyrie της Aston Martin είναι μαζί με το Mercedes-AMG One τα πιο απόλυτα hyper cars που αναμένονται, με την πρώτη να έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Red Bull Racing.

Έτσι είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο οι δύο πιλότοι που οδηγούν τα μονοθέσια της Red Bull στη Φόρμουλα 1, οι Max Verstappen και Alexander Albon, να οδηγήσουν τα πρωτότυπα της Valkyrie στην πίστα του Silverstone. Στο αρχικό πρωτότυπο προστέθηκαν αλλά δύο, ενώ συνολικά θα κατασκευαστούν οχτώ, στα πλαίσια της εξέλιξης του hypercar.

Τόσο ο Verstappen όσο και ο Albon έμειναν ενθουσιασμένοι από τις επιδόσεις και την αίσθηση αγωνιστικού αυτοκινήτου της Valkyrie. Η οποία θα κατασκευαστεί συνολικά σε 150 μονάδες, συμπεριλαμβανομένων και των 25 Valkyrie AMR Pro και η τιμή τους θα ξεκινά από τα 3,2 εκατομμύρια δολάρια. Τιμή που κάθε άλλο παρά τρόμαξε τους υποψήφιους αγοραστές μιας και όλες έχουν πουληθεί.

Ο κινητήρας της Valkyrie δεν έχει καταβολές από την F1, τουλάχιστον από τα τρέχοντα σύνολά της. Είναι ένας ατμοσφαιρικός V12 6,5 lt που κατασκευάζεται από την Cosworth, αποδίδει 1.014 ίππους και υποστηρίζεται από ένα υβριδικό σύστημα με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς να φτάνει τους 1.176 ίππους.

Tη Valkyrie πάντως δεν πρόκειται να τη δούμε στο Le Mans, μιας και η Aston Martin δήλωσε πως τελικά δεν θα συμμετέχει στους αγώνες αντοχής και στην καινούργια κατηγορία των hyper cars.  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H επετειακή ενδυμασία της Ford Mustang Shelby

cars

Αναστέλλει τη λειτουργία των σημείων πώλησης η Karenta

cars

H BMW ετοιμάζει αντίπαλο που θα προκαλέσει ηλεκτροσόκ

cars

Το Jeep Gladiator Mojave είναι ο βασιλιάς της ερήμου

cars

Συχνές ερωτήσεις για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά

cars

Δοκιμάζουμε στην πίστα την Mercedes-AMG C63 S Coupe (Video)

cars

To VW Golf και το μέλλον (του)

cars

Volta Zero: Τα ηλεκτροκίνητα φορτηγά από τη Σουηδία

cars

Porsche Taycan γίνεται στάχτη σε γκαράζ

cars