CARSNEWS
NEW MODELS

Οριστικό: Τελειώνει η Alfa Romeo Giulietta, την θέση της παίρνει η Tonale


ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Η GIULIETTA, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΑ HATCHBACKS ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ.

  • KEIMENΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/4/2020

Αυτή την φορά δεν πρόκειται για κάποια φήμη αλλά μια επίσημη δήλωση που έρχεται από τον Fabio Migliavacca, τον υπεύθυνο προϊόντων της εταιρίας. Ο οποίος είπε στο βρετανικό Autocar που στο τέλος της χρονιάς η Giulietta θα σταματήσει να παράγεται και θα αντικατασταθεί από ένα SUV με παρόμοιες διαστάσεις σχετικά με το μήκος.

Αυτό το SUV δεν είναι άλλο από την Tonale η οποία παρότι θα έχει αυξημένο ύψος οι ειδικοί της Alfa Romeo θα φροντίσουν ώστε τα δυναμικά χαρακτηριστικά να το αναδεικνύουν σε ένα πραγματικά σπορ μοντέλο με ιταλική ψυχή.

Η Giulietta κυκλοφορεί στους δρόμους από το 2010 και όπως είναι λογικό το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει μειωθεί. Χαρακτηριστικό είναι πως το 2011 στην Ευρώπη την είχαν επιλέξει 78.911 οδηγοί όταν πέρυσι οι πωλήσεις ήταν μόλις στις 15.690 αυτοκίνητα.

Λογικά από του χρόνου που θα ξεκινήσει η διάθεση της Tonale η ιταλική εταιρία θα έχει έναν ισχυρό παίχτη σε μια κατηγορία που απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό απ’ ότι η Giulia και η Stelvio. Βέβαια και εδώ δεν θα έχουμε ένα «φτηνό» SUV αφού η τιμή του θα κυμαίνεται περίπου στις 40.000 ευρώ. Πάντως, θα αποτελεί μια δελεαστική πρόταση που φέρει και στην Alfa Romeo και την πρώτη plug-in έκδοση βασισμένη στο Compass PHEV.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Χρόνια πολλά, Fiat 500! (βίντεο)

cars

H Volvo θέλει να επιταχύνει την εξέλιξη των αυτόνομων μοντέλων της

cars

Η Skoda στοχεύει στην επανεκκίνηση της παραγωγής της

cars

Επιβεβαιώθηκε η δημιουργία νέου sedan από τη Citroen

cars

Η Aston Martin αναγεννά την DB5 του James Bond

cars

Πως θα είναι η νέα Toyota Corolla Cross;

cars

Οι αστρονομικές απαιτήσεις του Hamilton για ένα νέο συμβόλαιο

cars

Συνεργείο καταστρέφει ένα Honda Civic Type-R

cars

Ferrari 488 Pista vs F40: Η κόντρα που θα συζητηθεί (Video)

cars