CARSNEWS
AUTONEWS

Ο δισεκατομμυριούχος L. Stroll αγόρασε το 16,7% της Aston Martin.

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll, πατέρας του Lance Stroll που οδηγεί για την Racing Point στην Formula 1, απέκτησε το 16,7% της Aston Martin παρέχοντας στην αγγλική εταιρία τους απαραίτητους πόρους για την συνέχιση του πλάνου της. Ο Stroll ηγείται ενός consortium επιχειρηματιών που θα πληρώσει 182 εκατομμύρια λίρες για το προαναφερθέν ποσοστό ενώ μία επερχόμενη έκδοση δικαιωμάτων θα επιτρέψει την αύξηση του κεφαλαίου κατά 318 εκατομμύρια λίρες επιπλέον και ενδεχομένως θα αυξήσει το ποσοστό που έχει ο Stroll στην κατοχή του, στο 20%.

Η πώληση του ποσοστού της Aston Martin στον Καναδό δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της Racing Point F1, είναι η τελευταία σελίδα σε ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο για την αγγλική φίρμα – ένα κεφάλαιο που άρχισε με την είσοδο της στο χρηματιστήριο το 2018. Με την βοήθεια του Stroll όμως, η Aston Martin ελπίζει να αλλάξει τις τύχες της. Άλλωστε, ο Καναδός έφτιαξε την περιουσία του αφού “έχτισε” δύο πολύ δυνατές μάρκες: πρώτα την Tommy Hilfiger και στη συνέχεια, την Michael Kors, άρα γνωρίζει πώς να δημιουργεί υπεραξία στις επενδύσεις του. Έπειτα, ο Stroll δεν είναι μόνος του σε αυτή την περιπέτεια: το consortium περιλαμβάνει επίσης τον πρόεδρο της JCB, Anthony Bamford, τον Andre Desmarais, τον Michael de Piccioto, τον John McCaw και τον Silas Chou.

Αν θέλουμε να συνοψίσουμε την κατάσταση έπειτα από αυτή την είδηση, τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Stroll θα γίνει πρόεδρος της Aston Martin με τον Andy Palmer να διατηρεί την θέση του ως CEO καθώς κανείς δεν αμφισβητεί την αξία του και την δουλειά που έκανε στην εταιρία. Η Aston Martin θα λανσάρει την Valkyrie αργότερα μέσα στο 2020 και θα συνεχίσει με την Valhalla, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Όμως η Lagonda θα καθυστερήσει μέχρι το 2025 τουλάχιστον ενώ η ηλεκτρική RapidE μάλλον μπαίνει στο συρτάρι ως project, με την φίρμα να επιλέγει την εξέλιξη της τεχνολογίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τέλος, η Racing Point F1 θα μετονομαστεί σε Aston Martin F1 από το 2021.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αχτσιόγλου κατά Παπανώτα: Οι απόψεις του για τη γυναικεία κακοποίηση βρίθουν μισογυνισμό

cars

Η Formula 1 στρέφεται επισήμως στα E-sports!

cars

VW ID. 2 all concept: Ηλεκτρικό, με αυτονομία έως 450 χλμ. και τιμή κάτω από τα 25.000 ευρώ

cars

Mercedes B Class 180d 7G DCT. Με πολυμορφίζων χαρακτήρα

cars

Ο καιρός σήμερα 22/3/2024

cars

Lancia– H αναγέννησή της γίνεται ντοκιμαντέρ

cars

Το νέο Subaru BRZ μας δείχνει το πρόσωπο του.

cars

Η Mercedes S-Class κοιτά τον τάρανδο στα μάτια…

cars

Το πρωτότυπο Audi Q6 e-tron στο κρύο

cars