CARSNEWS
F1 & RACES

Ο κοροναϊός «απειλεί» το Grand Prix Κίνας

Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό, αυτή η παγκόσμια ανησυχία δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον κόσμο των αγώνων.

Με βασικό προβληματισμό προς το παρόν, το Grand Prix της Formula 1 που αναμένεται να διεξαχθεί στην Κίνα και τη Διεθνή Πίστα της Σαγκάης στις 19-21 Απριλίου. Πρόκειται για τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος αλλά αποδεικνύεται πως μόνο σίγουρη δεν είναι η διεξαγωγή του!

Η Σαγκάη βρίσκεται 800 μίλια μακριά από την πόλη Γιουχάν που αποτελεί το επίκεντρο του προβλήματος ενώ σταδιακά βλέπουμε πως γύρω χώρες κλείνουν τα σύνορά τους με την Κίνα. Εδώ και μέρες η Κινεζική Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι τον Απρίλιο, αναμένοντας το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Τα παραπάνω οδήγησαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, να πάρει θέση για το ζήτημα. Η ανακοίνωση της FIA αναφέρει:

«Μετά την επιδημία του κοροναϊού που έχει ξεσπάσει στην Κίνα από το ξεκίνημα του έτους, η FIA παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα, παρέα με τις σχετικές αρχές και τις ομοσπονδίες μέλη της, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Ιατρικής Κομισιόν της FIA, Καθηγητή Gérard Saillant. Η FIA θα αξιολογήσει εκ νέου το καλεντάρι των επικείμενων αγών κι αν κριθεί απαραίτητο, θα λάβει δράση ώστε να προστατεύσει την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και το ευρύτερο κοινό».

Είναι σαφής η ανησυχία που θα πρέπει να έχουν τα μέλη των ομάδων της F1 που θα πρέπει να ταξιδέψουν στην… πηγή του κακού ενόψει του αγώνα. Ομοίως, δεν φανταζόμαστε πως κάποιος μπορεί να οργανώνει επίσκεψη στο συγκεκριμένο αγώνα ως θεατής.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ακόμα νωρίτερα, στις 21 Μαρτίου, έχουμε το ePrix της Formula E που διεξάγεται στην πόλη Σανυά, που είναι 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Γιουχάν.

Πέρυσι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στη Σαγκάη για το Grand Prix της F1, που μάλιστα ήταν το 1000ο στην ιστορία του σπορ. Μία πραγματική γιορτή, με τις συνθήκες 9 μήνες μετά να έχουν αλλάξει πολύ…

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: Το νέο πλάνο με 8 GP το καλοκαίρι στην Ευρώπη

cars

Θα δούμε την Cadillac στη Φόρμουλα 1;

cars

Horner: «Ωρίμασε ο Verstappen»

cars

Αποκλειστικό: Lewis Hamilton – το ειδικό βάρος ενός σταρ

cars

Δεν φοβάται ο Kubica!

cars

What the teams said – Qualifying at the 2023 Japanese Grand Prix

cars

O Vettel χρειαζόταν έναν… Todt!

cars

O Πέρεζ ετοιμάζεται για κάτι πρωτοφανές για τη Red Bull Racing

cars

F1 GP Ιταλίας: Leclerc και Ferrari πανηγύρισαν στη Μόντσα!

cars