CARSNEWS
AUTONEWS

Ο κοροναϊός επηρεάζει και την παγκόσμια παραγωγή!

Όσο ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με προσοχή την εξέλιξη της επιδημίας του κοροναϊού στην Κίνα και ο αριθμός των θυμάτων συνεχίζει να αυξάνεται (συμπεριλαμβανομένου του γιατρού που προσπάθησε να προειδοποιήσει για το ξέσπασμα), ας ρίξουμε μία ματιά στο πώς επηρεάζει αυτή η κρίση την βιομηχανία αυτοκινήτου. Η σύντομη απάντηση, είναι δραστικά καθώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι το κλείσιμο των εργοστασίων στην Κίνα προκαλεί προβλήματα σε πολλές εταιρίες.

Μία από αυτές, η Fiat Chrysler Automobiles που ανακοίνωσε ότι αν η παραγωγή στην Κίνα δεν ξεκινήσει ξανά μέσα σε 2-4 εβδομάδες, τότε θα είναι αναγκασμένη να διακόψει την παραγωγή σε ένα εργοστάσιο της στην Ευρώπη. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Hyundai που δήλωσε πως οι ελλείψεις σε βασικά εξαρτήματα ενδεχομένως να προκαλέσουν την διακοπή στην λειτουργία των εργοστασίων της στην Νότιο Κορέα.

Όπως καταλαβαίνεις, η Wuhan όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει ιδιαίτερα αναπτυγμένη την βιομηχανία και πάρα πολλές εταιρίες, όχι μόνο αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά και οι προμηθευτές τους, βασίζονται σε εξαρτήματα που παράγονται εκεί. Αναλόγως με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον κοροναϊό, ίσως να δούμε να δημιουργείται μία αλυσιδωτή αντίδραση που θα βρει τον δρόμο της και για άλλες μάρκες πέραν της FCA και της Hyundai. Προς το παρόν, ολόκληρη η βιομηχανία παρακολουθεί τα αποθέματα που είχαν δημιουργηθεί ως “μαξιλαράκι” για την κινεζική Πρωτοχρονιά (στα τέλη του Ιανουαρίου) να εξανεμίζονται. Η Toyota έχει δηλώσει πως εξετάζει προσεκτικά τα αποθέματα εκτός Κίνας, η General Motors έχει δημιουργήσει ομάδες για να αντιμετωπίσουν την κρίση ενώ η Suzuki ψάχνει ενεργά προμηθευτές έξω από την Wuhan για τα εργοστάσια της στην Ινδία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές, σχεδόν όλες οι εταιρίες έχουν κάποιο “προβληματικό” προϊόν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Πετάνε» οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη Ε.Ε. – Πουλήθηκαν σχεδόν 1 εκατ. καινούργια αυτοκίνητα

cars

Ford Explorer Plug in Hybrid – Ξεχωριστό σε όλα του

cars

Η Mini επιβεβαιώνει τον διάδοχο του convertible για το 2025.

cars

Skoda Kamiq Scoutline. Περιπετειώδες… τουλάχιστον εμφανισιακά!

cars

Ράλλυ Ακρόπολις: Νικητής ο Κάλε Ροβάνπερα για 2η φορά στην καριέρα του

cars

Ford Puma Rally1. Ο… εκλεκτός της Ford για το WRC!

cars

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV – Aνατρεπτικό

cars

Το νέο Volkswagen Caddy σε πιο ρεαλιστικά σκίτσα.

cars

Η Kia επιταχύνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της.

cars