CARSNEWS
NEW MODELS

Ο νέος V6 3.0 diesel των Range Rover αποδίδει μέχρι και 350 PS

Η Land Rover προχωρά στην αντικατάσταση του μεγάλου της, οχτακύλινδρου κινητήρα πετρελαίου από έναν μικρότερο V6, με χωρητικότητα 3.000 cc ο οποίος ταυτόχρονα έχει και ήπια υβριδική υποβοήθηση σε συνδυασμό με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt.

Ο νέος κινητήρας είναι διαθέσιμος στις εκδόσεις D250, D300 και D350 που αποδίδουν αντίστοιχα 249, 300 και 350 PS καθώς και 600, 650 και 700 Nm. Μάλιστα η τελευταία τιμή είναι ίδια με αυτήν του V8 βενζίνης με το μηχανικό υπερσυμπιεστή.

Ο εισαγωγικός κινητήρας προορίζεται αποκλειστικά για το Range Rover Sport, ενώ οι δύο πιο ισχυρές εκδόσεις για τη ναυαρχίδα της γκάμας των πολυτελών τετρακίνητων, το Range Rover. Που ως D350 χρειάζεται μόλις 6,9 sec για να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h.

Πέρα όμως από τον καινούργιο κινητήρα πετρελαίου το Range Rover Sport θα αποκτήσει ως μοντέλο 2021 στάνταρ τα Apple Carplay και Android Auto, ενώ στο εσωτερικό του θα μπορεί να δημιουργηθεί και ένα 4G WiFi Hotspot με δυνατότητα υποστήριξης έως και 8 φορητών συσκευών ταυτόχρονα. Παράλληλα το γνωστό Spotify θα είναι ενσωματωμένο στις δυνατότητες του συστήματος infotainment.

Επίσης στη γκάμα του Range Rover θα προστεθεί μια ακόμα ειδική έκδοση. Η Westminster που θα βασίζεται στη Vogue και θα έχει ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mitsubishi αλλάζει στρατηγική στην Ευρώπη

cars

Δοκιμάζουμε το Toyota C-HR 2.0 Hybrid 184PS 4X2

cars

Νέες, μειωμένες τιμές για τα μοντέλα της Mazda

cars

Επέκταση εγγύησης των μοντέλων Volkswagen, λόγω Κορωνοϊου!

cars

Πουλιά και αυτοκίνητα: Μια μη αρμονική σχέση

cars

Δείτε τη συνέντευξη τύπου του καταζητούμενου από τις ιαπωνικές αρχές Carlos Ghosn

cars

Στο σφυρί μια σπάνιας ομορφιάς Lancia Stratos

cars

Για τα μάτια σας μόνο: Δέκα καυτά αυτοκίνητα πόλης από το μέλλον

cars

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο CUPRA Formentor

cars